Breugels Festijn 2019

Breugels Festijn en de Bongerd: de juiste combinatie voor de toekomst
Foto: Ons Son en Breugel

Het Breugels Festijn zal dit jaar (eenmalig) tijdens het eerste weekend van september plaatsvinden bij sporthal de Bongerd.

Programma zaterdag 7 september

Kindermiddag

De Kindermiddag, een traditie op de zaterdagmiddag tijdens het Breugels Festijn. Kom gezellig een middag met je hele gezin. Iedereen is welkom.

  • Wie: alle kinderen van 0 tot 12 jaar.
  • Wat: ballenbakwagen, spelletjes, knutselen, timmeren, ponyrijden, springkussen, ranja, frietje, snackje, ijsje, schmink, bouwblokken enz. De kinderen kunnen kiezen wat ze leuk vinden en dat op de spelkaart af laten tekenen. Voor de grotere kinderen is er een stormbaan.
  • Waar: rondom de Boerderij en de Bongerd
  • Wanneer: zaterdag 15 september aanvang 13:30 prijsuitreiking : 16:30 uur
  • Waarom: het is gewoon kei leuk, gezellig en lekker
  • Kosten: € 5,- per kind /per kaart bij de kassa in de tent te koop (aantal gratis kaarten voor voedselbank; lees hieronder verder)
  • Op ons oergezellige boergondische terras kunnen de papa’s, mama’s en natuurlijk alle anderen ook wat komen drinken. Ook is er voor de hele kleintjes wat vermaak op het terras zonder dat je een spelkaart hoeft te kopen.

Voor de kinderen die deelnemen is er van alles te eten en drinken. Dat staat allemaal op de kaart en een frietje met snack en ijsje wordt gratis aangeboden door Spierbal on Tour. Alle anderen kunnen vanzelfsprekend ook bij Spierbal een lekker frietje of snack bestellen. Aan het einde is er een prijsuitreiking.

Elk kind wat de spelkaart inlevert maakt kans op een leuke prijs. Het gaat niet om het winnen maar om het meedoen. De prijzen worden verloot onder de aanwezige kinderen en worden aangeboden door DUO Schilderwerken en vakopleiding.

We stellen dit jaar een aantal kaarten beschikbaar aan de voedselbank. Als je gebruik maakt van de voedselbank is het mogelijk dat deze kinderen een gratis spelkaart kunnen krijgen. Deze worden door de medewerkers van de voedselbank in Best (voor kinderen uit Son en Breugel) verdeeld. Neem gerust even contact met hen op.

Pubquiz (19:45 tot 21:30 uur)

Na het grote succes van vorig jaar ook dit jaar weer een pubquiz tijdens het Breugels Festijn. Kom met je straat, vereniging of vriendenclub en ga de strijd met elkaar aan. Win die eeuwige roem en uiteraard een prachtige Breugels Festijnbokaal. Deze is gevuld met consumptiemunten om het nog even te vieren.

Een team mag maximaal uit tien personen bestaan. De zaal gaat open om 19:15uur, de pubquiz start om 19:45 en duurt tot 21:30 uur. Inschrijven is gratis. Stuur ons wel snel een email want vol is vol: breugelsfestijn@gmail.com.

Feestavond (21:30 tot 01:00 uur)

Je wordt deze avond zeker verrast door het gevarieerde programma. Van disco tot rock, alles is mogelijk vanavond. Live optredens van een groep geweldige artiesten. Zij weten de tent op zijn kop te zetten. Kom gezellig een avondje ouderwets dansen en feesten in de Bongerd. Dj Stan is een geweldige sfeermaker. Hij kent de hits van A tot Z kent en maakt van deze avond een feestje.

Programma zondag 8 september

Boergondische mert (11:00 tot 17:00 uur)

Al lange tijd een vast onderdeel van het Breugels Festijn. De Boergondische mert. Het start rond 11 uur en dan is er van alles te beleven voor het hele gezin. Er worden allerlei demonstraties gegeven. Je kunt bijvoorbeeld eens bij de imkerij de Walhut kijken of een ambachtelijk gebrouwen Engelbertus biertje proeven. De Breugelse Bokken zijn ook aanwezig met hun baasje Maarten.

Er is ook aan de kleintjes gedacht. Ze mogen paardje rijden op de speciaal door het HOI-huis gemaakte houten paarden “Little John” en “Ricky”.  Lekker in het hooi spelen met de bouwblokken en rondjes rijden op de tractorbaan.

Voor de stoere papa’s en mama’s die van het buitenleven houden. Kijk maar eens bij de dames van Storm tent-trailers hoe je kunt koken op een originele woodstove of klim eens in een daktent op een van hun stoere landrovers. Ondertussen kunnen de tieners in de hangmat luieren in de tuin. Kortom, de hele familie kan hier een gezellige middag beleven. Gewoon Boergondisch genieten met live optredens vanaf het Breugels A-meeZ(w)ing Café

Bij een Boerenmert horen natuurlijk ook oude ambachten. De koperslager is toch wel een van de vaste deelnemers. Jim legt je wel uit wat hij nu precies voor een “slager” is. Ook de oude landbouwvoertuigen en machines van Dirk Biemans zijn erg geliefd bij het publiek en daar worden altijd heel wat foto’s gemaakt. De Stoerderij is aanwezig met allerlei stoere buffelproducten en Roos Koeter demonstreert haar beroep met de paardjes.

Ook zal Arjan Swinkels weer een paar schapen hun jasje uittrekken. Schaapscheren blijft prachtig om te zien vanaf het terrasje bij Thomas, de bierproeverij van Gall&Gall. In tegenstelling tot vorig jaar zal ook de hobbyrokerij weer aanwezig zijn met paling. Er zijn nog vele andere activiteiten en demonstraties, kom vooral een kijkje nemen.

Het groot Brueghels A-meeZ(w)ing Café (11:00 tot 19:00 uur)

‘We kwamen even langs, maar ’t was zo gezellig dat we de hele middag gebleven zijn’, dat hoorde we vorig jaar na afloop van een wederom zeer geslaagde zondagmiddag. Ook dit jaar kan iedereen weer komen genieten in het oergezellige A-Meez(w)ing Café. Op de nieuwe locatie een nóg gezelliger café wat grenst aan de vlooienmarkt en de oude ambachten markt. Nog meer Brueghels en nog meer meezwingende mensen.

Op Zondag 8 September ademt Breugel weer echt ‘Brueghelse bourgondische’ sferen uit. Vele artiesten, verkledingen, repertoires en sferen wisselen elkaar af en laten u verbazen (It’s a amazing) en meez(w)ingen gaat bijna vanzelf.

In de openlucht vind je een echte ouderwets gezellige bruine kroeg. Met een piano waar je aan mag plaatsnemen of een kruk aan de bar waaraan je welkom bent. Zit je liever onderuit, dan neem je plaats aan een tafeltje, alles voorzien van de vintage Perzische tapijtjes, retro bakjes pelpinda’s en uiteraard kleurrijke plastic bloemen.

En wat verwacht je in zo’n oer-ouderwets café? Gastvrije markante figuren, hartelijkheid en iedereen pakt zo maar de microfoon en zingt lekker mee vanachter de bar terwijl de drank rijkelijk vloeit. En dat is precies wat er gaat gebeuren. Gastvrouw Nancy van Heeswijk zal in vele gedaantes te zien zijn en zingt vele genres over de dag heen. De uitbater van ‘ons’ café, deejay Geert Verschuren zal menig plaatje draaien en eveneens die microfoon pakken en samen met gastheer Peter Jansen de boel op zijn kop zetten.

Het zijn ook velen eigen Sonse en Breugelse sterren die hun entree in ons café maken zoals te vergelijken is met de Vrienden van Amstel live. Zij zingen in hun eigen genre of treden heerlijk eens buiten hun comfortzone. Na een paar spetterende en vooral verrassende optredens van de afgelopen jaren heeft dit jaar weer veel moois in petto.

Kom heerlijk genieten in Breugel of meldt je nog snel aan als je interesse hebt om je vocale talent te laten horen in dit A-meeZ(w)ing Café, via nancy@multishowproductions.nl.

Breugelse rommeldag (11:00 tot 17:00 uur)

Lekker even rondneuzen bij de vele kraampjes? De Brueghelse Rommeldag is tegelijkertijd met het Breu- gels Festijn en deze rommelmarkt start op zondag 8 september om 11:00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.breugelsfestijn.nl. Benieuwd naar wat je kunt verwachten tijdens het Breugels Festijn? Lees dan het verslag van vorig jaar.


Meer informatie

Datum: 7 september 2019 tot 8 september 2019
Tijd: van 13:30 tot 19:00
Locatie: sporthal de Bongerd

Kaart wordt geladen...