Drakenboot Festijn Son en Breugel 2019

Drakenboot Festijn Son en Breugel 2019
Foto: Pixabay CC0

Het eerste Drakenboot Festijn zal zondag 30 juni 2019 plaatsvinden op het Wilhelminakanaal nabij de Sonse jachthaven. Tijdens het festijn zullen bedrijven-, buurt-, studententeams en teams van verenigingen een sportieve strijd met elkaar aangaan op het water in drakenboten over een afstand van circa 250 meter. Op de kade zullen verschillende activiteiten plaatsvinden voor jong en oud.

Een drakenbootteam bestaat uit zestien peddelaars en een trommelaar. De peddelaars zitten met zijn tweeën naast elkaar op de bankjes in de boot. De organisatie zorgt op elke boot voor een ervaren stuurman/vrouw. De voorste twee peddelaars bepalen het ritme en tempo. De trommelaar slaat op het tempo van de voorste twee peddelaars op de trom, zodat de rest van de peddelaars dit ritme kunnen volgen.

Drakenbootvaren is niet moeilijk, iedereen kan aan de race meedoen. Ervaring is niet nodig. De enige eis is dat alle teamleden minimaal 16 jaar zijn en kunnen zwemmen. Bij de eerste race geeft de stuurman een uitgebreide uitleg en kan tijdens het opvaren naar de start alvast geoefend worden. Je zult de slag al snel te pakken hebben en je voelt meteen de adrenaline opborrelen om te willen winnen.

Inschrijven

Inschrijven voor het Drakenboot Festijn 2019 kan op de website van Rotery Son en Breugel voor vriendenteams of bedrijven.


Meer informatie

Datum: 30 juni 2019
Tijd: van 11:00 tot 18:30
Locatie: Wilhelminakanaal

Kaart wordt geladen...