ELE Rally 2019

Evenement: ELE Rally 2018 op zaterdag 2 juni 2018
Foto: Ons Son en Breugel

De organisatie van de ELE Rally heeft in overleg met Transportbedrijf De Rooy en de gemeente Son en Breugel het dorp het middelpunt van de rally te maken in 2019.

De deelnemers aan de ELE Rally hadden in voorgaande jaren ruimte op het terrein van B&G Hekwerk. Dit jaar kon dit door omstandigheden helaas niet doorgaan. Ook trouwe partner SchippersStop viel af door de combinatie van een onverharde ondergrond en het onvoorspelbare Nederlandse weer. In overleg met Transportbedrijf De Rooy is echter een ander plan gesmeed, wat Son en Breugel even het middelpunt van de rallysport maakt.

Radboud van Hoek, wedstrijdleider van de ELE Rally: “Al vrij snel na de vorige ELE wisten we dat we op zoek moesten naar een nieuw serviceterrein. Dankzij het nodige lobbyen zijn we tot overeenstemming gekomen met Transportbedrijf De Rooy en van daaruit was het centrum van Son ineens een haalbare optie voor het complete Rallycentrum. Een enorm bedankt aan Gerard de Rooy en de gemeente Son en Breugel lijkt me dan ook op zijn plaats.”

De organisatie koos voor Son vanwege de rallyhistory van het dorp. Zo kennen we natuurlijk de prestaties van Jan de Rooy en Gerard de Rooy in de Dakar Rally, maar ook ex-WK fabrieksrijder Kevin Abbring komt uit het dorp. De rally rijdt al jarenlang een proef op industrieterrein Ekkersrijt. De ideale omstandigheden om Son in het weekend van 24 en 25 mei 2019 motorsport te laten ademen.

De start en finish van de Rally vindt plaats midden in het centrum van Son, bij het Kerkplein. De organisatie kan hierbij gebruik maken van de faciliteiten van café restaurant de Zwaan en het Vestzak. Zo verrijst er in het Vestzak een waar Rallycentrum.


Meer informatie

Datum: 24 mei 2019 tot 25 mei 2019
Tijd: van Hele dag
Locatie: centrum Son

Kaart wordt geladen...