Hoeden- en sjaalshow Vrouwenvereniging Scala

Blauwe hoed van Nelleke Merkx
Foto: Nelleke Merkx

Op vrijdagmiddag 31 januari aanstaande zal de foyer van Feestcafé De Bongerd worden omgetoverd tot een ware catwalk. De meer dan honderd hoeden en veel mooie (grote) sjaals van dorpsgenoot Nelleke Merkx zullen worden tentoongesteld en geshowd door verschillende dames van Scala.

Alle hoeden en sjaals zijn te koop, maar bij verschillende hoeden heeft Nelleke zich volledig creatief uitgeleefd en ze zijn zeer kunstzinnig van vorm. Op de vraag waarom zij die heeft gemaakt als die te apart zijn voor de verkoop, gaf zij als antwoord dat een schilder toch ook zeer creatieve schilderijen maakt om zich op uit te leven. Nelleke kan in haar hoeden en sjaals haar creativiteit volledig kwijt. Uiteraard maakt zij ook hoeden op bestelling en zoekt dan samen met de persoon naar een geschikt model. Alle hoeden worden met de hand gemaakt.

De sjaals die zij schildert zijn van zijde, maar veel sjaals, vooral die van wol en linnen, worden creatief bewerkt met onder andere vilt. Opgeven voor deze show kan men door te mailen naar scala.breugel@gmail.com of te bellen naar Marianne van der Putte-Verhoeven op telefoonnummer 0499-472492. Datum van de show is 31 januari, aanvang is 14:00 uur en de foyer is open om 13:30 uur. De toegang is gratis.


Meer informatie

Datum: 31 januari 2020
Tijd: van 14:00 tot 17:00
Locatie: Feestcafé de Bongerd

Kaart wordt geladen...