International Foodfestival 2019

Grenzeloos genieten bij het International Foodfestival
Foto: Floor Hendriks

Op zondagmiddag 29 september, van 13:00 tot 17:00 uur, is het weer zover: het International Foodfestival. Tientallen mensen uit allerlei windstreken die in Son en Breugel wonen, presenteren die middag bij De Boerderij in Breugel voor de derde keer hun overheerlijke gerechten. Naast eten draait het vooral ook om kennismaken en met elkaar praten. En natuurlijk om zang, muziek en activiteiten voor kinderen.

De meest appetijtelijke weg om mensen met elkaar te verbinden loopt via de tong. Daarom koken zo’n twintig koks, afkomstig uit diverse landen, graag en gratis voor de geïnteresseerde bezoekers. Naast proeven en smaken staat de tong natuurlijk ook voor praten. Want als we met elkaar praten, kunnen we elkaar nóg beter leren kennen. Dit leidt al gauw tot betere beeldvorming en meer wederzijds begrip en respect.

Achter de kraam

Krijg je bij een kraam iets lekkers aangeboden, dan kunt u natuurlijk meteen verder lopen. Maar dat is niet de bedoeling. De organisatie ziet graag dat u een praatje aanknoopt met de mensen achter de kraam. Op die manier leert u niet alleen iets over hun eten, maar ook over hun achtergrond en cultuur. Statushouders, expats en mensen die hun liefde achterna zijn gereisd, werken mee aan dit festival. Ze komen onder meer uit Syrië, Somalië en Eritrea, maar ook uit Zuid-Afrika, Mexico, Peru, Roemenië en Koerdistan. Voor alle mensen die niet uit Nederland komen, is er natuurlijk ook een kraam met lekkere Nederlandse gerechten zoals poffertjes en wafels op het International Foodfestival.

Andere noten, springen en knutselen

Een Syrische zanger, een Turkse dj en een Antilliaanse jazzband staan borg voor het muzikale gedeelte. Ook is er weer een workshop Djembé, terwijl de kinderen los kunnen op een springkussen en in een knutselhoek.


Meer informatie

Datum: 29 september 2019
Tijd: van 13:00 tot 17:00
Locatie: sporthal de Bongerd

Kaart wordt geladen...