Lazy Sonnie Afternoon – november 2019

Hotel La Sonnerie
Foto: Ons Son en Breugel

In de maand november betreden Jennifer Porter uit de Verenigde Staten en Iris Penning het podium van Lazy Sonnie Afternoon.

Jennifer Porter

Jennifer Porter (USA) is een zeer veelzijdige dame. Zij is zangeres, pianiste, actrice en ook nog eens in het bezit van de tweedegraads zwarte band Tai Jiu Jitsu! zong met klassieke en jazzorkesten, waaronder het wereldberoemde Glenn Miller Orchestra, en kleinere combo’s waaronder haar eigen kwintet. Ze is ook een volleerd Blues-pianist en speelde met C.J. Chenier, Nathan en The Zydeco Cha-Chas en Ils Sont Partis. Haar muzikale repertoire varieert van Jazz en Blues tot Country en Opera (ze is oorspronkelijk opgeleid als operazanger en een klassieke pianist). Ze heeft tot nu toe zeven albums opgenomen waaronder haar nieuwste album “These Years”. Scott Yannow, auteur van The Jazz Singers, beschrijft Jennifer als “gezegend met een mooie stem en een aanstekelijke muzikale geest”. Hij beweert verder dat Jennifer “gewoon zwaait, geen noot verspilt, en elk geluid dat ze maakt is mooi … Zij verheft altijd het klassieke materiaal dat ze zingt, waardoor het zowel tijdloos als nieuw klinkt.”

Iris Penning

Iris Penning (NL) maakt eigenwijze Poëtische Pop. In haar eentje vormt ze harmonieën met zichzelf; niet omdat ze schizofreen is, maar omdat ze een looppedaal gebruikt. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op theaterfestivals en in poppodia door heel Nederland en België, ze deelde het podium met Spinvis en bracht drie platen uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia. Ze is een echte doe-het-zelver, die bijvoorbeeld haar eigen merchandise tassen met de hand naait en bedrukt, en een lettertype maakte van haar handschrift. Ze tourt momenteel door het land met haar nieuwe plaat, “Liever vieze voeten”, die op menig radiostation en Spotify-playlist te horen is.

In augustus van dit jaar won ze nog een Vlaamse muziekprijs. Ze eindigde als eerste in de Nekka-wedstrijd, een competitie voor talentvolle artiesten die in de Nederlandse taal zingen.

Kijk voor meer informatie op de website van Lazy Sonnie Afternoon. In december is een nieuw editie van Lazy Sonnie Afternoon.


Meer informatie

Datum: 3 november 2019
Tijd: van 15:30 tot 18:30
Locatie: hotel La Sonnerie

Kaart wordt geladen...