Nationale Herdenking 2019

nationale herdenking
Foto: Ons Son en Breugel

Op zaterdagavond 4 mei aanstaande staat Nederland stil bij de Nationale Herdenking. In Son en Breugel legt burgemeester Hans Gaillard samen met leerlingen van basisschool de Krommen Hoek en de Regenboog en een Sinti-vertegenwoordiger kransen bij het monument bij de vijver aan de Europalaan.

De harmonie Pro Honore Et Virtute, het Sint-Catharinagilde, de kinderen van De Krommen Hoek en De Regenboog, de scoutinggroepen, de veteranen, de Jeugdgemeenteraad, de kerken in Son en Breugel en de Sinti’s leveren al jaren een bijdrage aan deze herdenking.

Programma 4 mei 2018

  • 19:30 uur – Oecumenische dienst in de kerk aan de Zandstraat
  • 19:50 uur – Vertrek stille tocht. De route gaat vanaf de Zandstraat, via het fietspad over de voormalige Lindenstraat, naar de Boslaan, en dan via Europalaan naar het monument bij de vijver
  • 19:59 uur – Signaal Taptoe
  • 20:00 uur – Twee minuten stilte
  • 20:02 uur – Het Sint Catharinagilde brengt een vendelsaluut. Burgemeester Hans Gaillard legt samen met de leerlingen van De Krommen Hoek en de Regenboog en een vertegenwoordiger van de Sinti’s in Son en Breugel kransen bij het monument. Daarnaast zullen onder andere leden van de Jeugdgemeenteraad en de Veteranen uit Son en Breugel een bloemstuk leggen. Ook jij kunt jouw bloemen leggen. De herdenkingsbijeenkomst wordt muzikaal ondersteund door de harmonie Pro Honore et Virtute.
  • 20:30 uur – Einde van de herdenking


Meer informatie

Datum: 4 mei 2019
Tijd: van 19:30 tot 20:30
Locatie: Oorlogsmonument

Kaart wordt geladen...