Natuurwerkdag Oud Meer 2018

oud meer sonse heideloop
Foto: Ons Son en Breugel

Op zaterdag 3 november wordt door IVN Son en Breugel, Scouting Dutmella, Staatsbosbeheer en de gemeente Son en Breugel, bij natuurgebied Oud Meer van 09:30 uur tot 15:00 uur de Natuurwerkdag georganiseerd.

Hulp aan de heide

Om 09:30 uur en 13:30 uur wordt gewerkt op de heide rond het Oud Meer. Onder leiding van de boswachter van Staatsbosbeheer worden allerlei boompjes aangepakt. Het wegzagen of trekken van boompjes vergroot de heide en daarmee het leefgebied van planten en dieren die afhankelijk zijn van veel zonlicht.

Activiteiten voor kinderen

Tijdens de Natuurwerkdag geeft Staatsbosbeheer van 11:00 uur tot 12:00 uur en van 14:00 uur tot 15.00 uur een houtworkshop waar kinderen van verschillende leeftijden zelf schijven of blokjes hout kunnen zagen. Met IVN Son en Breugel en Scouting Dutmella kunnen kinderen deze daarna beschilderen of er mee gaan knutselen. Scouting Dutmella verzorgt deze dag een speciale bosspeeltuin voor kinderen om in te spelen.

Lunch bij nieuwe blokhut Scouting Dutmella

Voor deelnemers die de gehele dag komen helpen, staat om 13:00 uur een heerlijke lunch klaar bij het nieuwe Scoutinggebouw van Dutmella. Speciaal voor kinderen wacht nog een kleine verrassing.

Meedoen en aanmelden

Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar zijn -onder begeleiding- welkom om aan de slag te gaan. Kun je niet de hele dag? Je kunt ook alleen de ochtend of alleen de middag mee doen. Aanmelden via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/oudmeer-sonse-bossen. Deelname is gratis. Parkeren is mogelijk aan de parkeerplaats aan het Dutmellapad, aan de Bestseweg tussen Son en Best.


Meer informatie

Datum: 3 november 2018
Tijd: van 09:30 tot 15:00
Locatie: Oud Meer

Kaart wordt geladen...