Open Kerkendag Sint-Genovevakerk

Sint-Genovevakerk in Breugel in de nacht
Foto: Ons Son en Breugel

Op tweede pinksterdag, maandag 10 juni, wordt voor de tweede keer de Open Kerkendag gehouden, dit jaar in Brabant en Zeeland. Open Kerkendag is bedoeld om zoveel mogelijk mensen met kerkgebouwen te laten kennismaken.

Als gevolg van de ontkerkelijking komen steeds meer kerkgebouwen leeg te staan. Daar moet een nieuwe toekomst voor gevonden worden. Tegelijk blijven veel kerken ‘in functie’ als godshuis. Wat de bestemming ook is, kerkgebouwen vormen in veel dorpen en stadswijken het belangrijkste materieel erfgoed en herkenningspunt. Er is vrijwel niemand die wil dat deze gebouwen verdwijnen. Maar om daar zorg voor te kunnen hebben, is het nodig kerken beter te leren kennen. Precies daar richt de tweede Open Kerkendag zich op. Deelnemende kerken zetten de deuren open en heten iedereen welkom.

Ook de Sint-Genovevakerk in Breugel is die middag van 13:00 tot 17:00 uur open. De organist Piet Pijnacker is aanwezig om uitleg te geven over het beroemde Vollebregtorgel. Het orgel mag worden bespeeld, een unieke kans, vooral voor kinderen. Tevens krijg je een rondleiding door de kerk met uitleg van de aanwezige gidsen. Het in 2018 in gebruik genomen sacramentsaltaar is te bezichtigen.


Meer informatie

Datum: 10 juni 2019
Tijd: van 13:00 tot 17:00
Locatie: Sint Genovevakerk

Kaart wordt geladen...