Oudercafé: het puberbrein

Kinderen in de rij in het kader van het oudercafé
Foto: Bibiotheek Dommeldal (aangeleverd)

Op dinsdagavond 10 september, bij de aanvang van het nieuwe schooljaar, begint het Oudercafé in het Vestzak, met een actueel thema en een bijzondere gast. Psycholoog, ICT deskundige en schrijfster Aletta Smits vertelt van 19:00 tot 21:00 uur over het puberbrein.

Het puberbrein

Kruipen ze onverwacht nog bij je op schoot? Komen ze hun bed niet uit? Of komen ze altijd en overal te laat? Kun je ook heel erg met ze lachen? Houden ze zich niet aan de afspraken? Zitten ze vastgeplakt aan hun mobiel?
Dan hebben we het vast over hetzelfde: Pubers.

Aletta Smits weet er alles van. Ze heeft zich verdiept in het puberbrein en schreef er een boek over. Daarin is te lezen hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij -die de puberleeftijd zijn ontgroeid – daarmee om kunnen gaan. Het boek is voor veel ouders een handleiding en naslagwerk. Daarom is Dr. Aletta Smits als eerste uitgenodigd in het Oudercafé.

Oudercafé

Voor het Oudercafé slaan Bibliotheek Dommeldal, Korein Kinderplein, LEVgroep, GGD Brabant-Zuidoost en het CMD komend jaar de handen ineen.  Er staan vier avonden over opvoeden op het programma, met steeds een spreker/spreekster te gast die meer weet over een specifiek thema. Ouders en opvoeders van kinderen tussen (±) 8 en 16 jaar zijn daarbij welkom, niet alleen om te luisteren en vragen te stellen, maar ook om met elkaar op een informele manier, in gesprek te gaan over het opvoed-onderwerp van die avond.

Kaartjes

Toegangskaartjes kosten 5,00 euro (incl. koffie/thee). Ze zijn online te bestellen via www.bibliotheekdommeldal.nl, in de activiteitenagenda. Bibliotheekleden krijgen 2,00 euro korting. En Korein-leden krijgen dezelfde korting, op vertoon van het ouderportaal.


Meer informatie

Datum: 10 september 2019
Tijd: van 19:00 tot 21:00
Locatie: het Vestzak

Kaart wordt geladen...