Oudercafé ‘jongeren en gamen’

Jongeren en gamen, ouders in de bieb in gesprek met twee deskundigen
Foto: Pexels CC0

Wanneer de jongere naast het gamen verschillende interesses heeft en een goed dagelijks ritme aanhoudt, hoeft het overmatig gamen niet meteen te betekenen dat dit ook problematisch is. Maar toch kan te veel tijd besteden aan sociale media of gamen tot gevolg hebben dat jongeren studie, werk of sociale contacten verwaarlozen.

Daarover gaat de informatieavond op maandagavond 20 mei, van 19:00 tot 21:00 uur in de bibliotheek in ’t Vestzak in Son en Breugel. De avond is bedoeld voor ouders van jongeren tussen ongeveer 8 en 16 jaar. Aanmelden kan online via www.bibliotheekdommeldal.nl. Bij de entreeprijs is een kopje koffie of thee inbegrepen.

Gamen en social media

Maak jij je wel eens zorgen over de manier waarop jouw kind omgaat met games? Zit jouw kind misschien toch te vaak op social media? Kom naar het Oudercafé op en ga in gesprek met ervaringsdeskundige Rakeem en specialist Bernard van ’t Klooster van Novadic Kentron.

Rakeem vertelt als ervaringsdeskundige over hoe hij heeft leren omgaan met gameverslaving. Ook over het afkickprogramma dat hij volgde in Zuid-Afrika, waarmee hij bij terugkomst in Nederland zijn leven op een positieve manier kon oppakken. Bernard van ’t Klooster heeft in zijn werk als preventiewerker bij Novadic Kentron veel ervaring opgedaan met interventie en voorlichting en met het ontwikkelen van scholing op het gebied van signalering en gedragsverandering.

Oudercafé

Bibliotheek Dommeldal organiseert de Oudercafé’s in samenwerking met de LEVgroep Son en Breugel. De medewerkers van LEVgroep Son en Breugel kunnen helpen bij specifieke vragen of bij het doorverwijzen naar de juiste instanties.

Tijdens de Oudercafé-avonden in Bibliotheek Dommeldal, kunnen ouders en opvoeders elkaar op een fijne, ontspannen manier ontmoeten en ideeën uitwisselen. De komende periode is er iedere maand een Oudercafé in de bibliotheek in ’t Vestzak, met steeds een ander thema.


Meer informatie

Datum: 20 mei 2019
Tijd: van 19:00 tot 21:00
Locatie: het Vestzak

Kaart wordt geladen...