Woon-WMO beurs 2020

De Bongerd Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Zo lang mogelijk thuis wonen ook met fysieke beperkingen, maar wat is daarvoor nodig? Daar kom je achter bij de Woon-WMO beurs.

Deskundige voorlichting en informatie over de mogelijkheden. Meer dan 50 stands waarbij je al je vragen kunt stellen. Tevens zijn er twee presentaties: van 13:00 tot 14:00 uur over domotica en
van 14:15 tot 15:15 uur over plezierig langer thuiswonen. De Woon-WMO beurs is geopens van 12:00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Presentaties

Tijdens de beurs geeft een aantal deskundige sprekers een korte uiteenzetting over belangrijke aspecten van het langer thuis wonen

  • 13:00 uur tot 14:00 uur: Domotica, hoe techniek je langer zelfstandig thuis kan laten wonen

Domotica is een verzamelnaam voor automatisering in de huiselijke omgeving. Het gaat om reeds lang bestaande toepassingen als inbraakalarm en het automatisch openen en sluiten van de gordijnen tot toekomstige ontwikkelingen als een huisrobot. In deze presentatie wordt een overzicht gegeven van de verschillende domotica toepassingen gericht op het langer thuis blijven wonen. Hoe nuttig die voor je zijn en wat je moet doen om het ook thuis te (laten) installeren. Maar ook wat vermoedelijk in de niet al te verre toekomst mogelijk is. De presentatie wordt gehouden door Kees van Hee en Gerard van Loon, beiden verbonden aan SonenBreugelVerbindt.

  • 14:15 uur tot 15:15 uur: Plezierig langer thuis wonen

Ouder worden gaat gepaard met veranderingen, zoals het verlies van bepaalde contacten, een dag invulling of gezondheid. Bij het langer thuis wonen is het belangrijk om je prettig te (blijven) voelen. Voor heel veel mensen is dat ook het geval, maar soms lukt het niet of minder goed. Met de workshop: “Leuk Ouder Worden” proberen ze jou inzichten te geven over hoe jouw leven anders in te richten, waardoor je je meer tevreden gaat voelen. We geven in een actieve presentatie informatie om tot inzicht te komen en aan de slag om op een leuke manier ouder te worden. De presentatie wordt verzorgd door LEVgoep Son en Breugel.


Meer informatie

Datum: 8 maart 2020
Tijd: van 12:00 tot 16:00
Locatie: sporthal de Bongerd

Kaart wordt geladen...