Zoek
Sluit dit zoekvak.

BBQ Spektakel 2021

Kok bakt vlees tijdens het BBQ Spektakel
Foto: Ons Son en Breugel

Ook dol op barbecueën? Benieuwd naar de nieuwste trends en culinaire hoogstandjes? Kom dan op 28 en 29 augustus 2021 naar het vrij toegankelijke Nationaal BBQ-Spektakel bij La Sonnerie.

Met topkoks die de lekkerste gerechten presenteren en de nieuwste barbeque-trends. Onderdeel van het Nationaal BBQ-Spektakel zijn de Open WBQA Nederlands culinair BBQ-Kampioenschappen. (Inter)nationale teams nemen het tegen elkaar op om uit te maken wie er uiteindelijk zondag 29 augustus gekroond mag worden tot de WBQA Nederlands Culinair BBQ-Kampioen. Het gratis te bezoeken spektakel begint beide dagen om 13:00 uur.

Programma zaterdag 28 augustus:

12:00 – 15:00 uur: Diverse BBQ-workshops
Tijdens het BBQ-Spektakel worden er verschillende workshops gegeven, Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

13:00 – 18:00 uur: Het BBQ-Spektakel
BBQ-Spektakel voor jong en oud en een must voor alle BBQ-liefhebbers in Nederland, België en ver daarbuiten met livemuziek en diverse culinaire presentaties. Het spektakel is voorzien van diverse stands waar verschillende producten worden bereid, verkocht en gepromoot. Ook zijn er zijn demonstraties en workshops van (keramische) barbeques met de Big GreenEgg Truck, Primo bus en The Basterd Promo wagen. Tevens zijn aanwezig Smokey Bandit Smokers, Barbecueplein.nl met PizzaCraft en BBQ-accessoires, OnsBoerenErf en zijn Eigenzwijnse worst, Drya Dry Aging zakken, La Sonnerie met hun Jamaicaanse Kip en La Trappe bieren en Apollo met kruiden en sausen.

13:00 – 18:00 uur: De BBQ-teams
De BBQ-teams zullen op zaterdag en zondag aan het Open WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ’en meedoen. Tijdens dit kampioenschap kunnen de teams hun eigen BBQ-hapjes en gerechten aan het publiek verkopen. Op zondag 29 augustus zullen de teams tevens aan het officiële WBQA Open Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ’en meedoen. Op deze dag worden de gerechten van de BBQ-teams ter beoordeling op zondag aan de jury aangeboden. Ze maken hiervoor zes gerechten (waarvan één vegetarisch).

18:00 – 21:00 uur: Begin VIP BBQ-Diner
Natuurlijk wordt de dag van het BBQ-Spektakel ook culinair afgesloten met een VIP BBQ-Diner. Ticket hiervoor is noodzakelijk. Klik hier voor meer informatie.

20:00 uur: Begin van AfterParty
De AfterParty is natuurlijk voor iedereen gratis toegankelijk en is onder begeleiding van de BBQ-Band uit Son en Breugel.

Programma zondag 29 augustus:

13:00 – 18:00 uur: Open voor publiek en gratis toegankelijk
BBQ-Spektakel voor jong en oud en een must voor alle BBQ-liefhebbers in Nederland, België en ver daarbuiten met livemuziek en diverse culinaire presentaties. Het Spektakel is voorzien van diverse stands waar verschillende producten worden bereid, verkocht en gepromoot. Ook zijn er zijn demonstraties en workshops van (keramische) BBQ’s met de Big GreenEgg Truck, Primo bus en The Basterd Promo wagen. Tevens zijn aanwezig Smokey Bandit Smokers, Barbecueplein.nl met PizzaCraft en BBQ-accessoires, OnsBoerenErf en zijn Eigenzwijnse worst, Drya Dry Aging zakken, La Sonnerie met hun Jamaicaanse Kip en La Trappe bieren en Apollo met kruiden en sausen.

13:00 – 18:00 uur: BBQ-teams
De BBQ-teams doen mee aan het Open WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ’en. Tijdens dit kampioenschap kunnen de teams hun eigen BBQ-hapjes en gerechten aan het publiek verkopen. Zondag is de dag van de beoordeling voor de BBQ-teams en vanaf 14.00 uur wordt ieder ½ uur een gerecht aan de jury aangeboden.= Van de eerste vijf gerechten worden de basis-ingrediënten door de WBQA ter beschikking gesteld. Ze maken hier voor zes gerechten (waarvan één vegetarisch) en de inlevertijden zijn elk ½ uur. Om 14.00 uur wordt het eerste- en om 16.30 uur het laatste gerecht aan de jury aangeboden.

18:30 uur: Prijsuitreiking

19:30 uur: Einde


Meer informatie

Wanneer: 28 augustus 2021 tot 29 augustus 2021
Tijd: 13:00 tot 19:30 uur
Waar: hotel La Sonnerie
Kaart wordt geladen...