Search
Close this search box.

Bomen planten bij voedselbos Sonse Weelde

Bomen in de bossen van Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Voedselbos Sonse Weelde doet mee aan Treevember, de maand waarin alle aandacht naar bomen en voedselbossen gaat.

Op 20 november organiseert voedselbos Sonse Weelde uit Son een dagdeel samen bomen planten. Iedereen is welkom. Het voedselbos krijgt een flinke upgrade met nieuwe aanplant en daarnaast is er nog meer te doen. De organisatie laar hun plannen zien en er komen collega voedselbosbouwers.

Voedselbos Sonse Weelde zoekt steun en is een crowdfunding begonnen. Zo kunnen ze onder andere nieuwe aanplant bekostigen en activiteiten organiseren.

Praktische informatie

  • Datum: 20 november
  • Tijdstip: van 11:00 tot 15:00 uur
  • Locatie: Noordelicht 1, 5694 TS Breugel (adres van Begraafplaats Wolfswinkel). De ingang is rechts naast de parkeerplaats

Meld je aan via sonseweelde@gmail.com, dan weten zij voor hoeveel lunch we moeten zorgen.

Treevember

Treevember is een initiatief van stichting The Pollinators. Voedselbossen laten zien dat een hoge mate van biodiversiteit en voedselproductie prima hand in hand gaan. Tijdens Treevember (November is Treevember) zijn er activiteiten in voedselbossen in Nederland en België om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken, te betrekken en samen bomen te planten.

The Pollinators streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar. Voedselbossen zijn een ideale habitat voor onze bestuivende vrienden en een antwoord op veel van de hedendaagse uitdagingen. Dankzij de hulp van Natuurhuisje en Greenchoice helpen The Pollinators de voedselbossen beweging met de Treevember campagne.

Kijk op treevember.nl voor meer info, plant mee en steun je lokale voedselbos met een donatie.


Meer informatie

Wanneer: 20 november 2022
Tijd: 11:00 tot 15:00 uur
Waar: Voedselbos Sonse Weelde
Kaart wordt geladen...