Zoek
Sluit dit zoekvak.

Brainstormavond Voor U – voedselbank

Eten dat uitgedeeld wordt bij de voedselbank
Foto: Pexels CC0

Voor U hoorde dat in Son en Breugel zo’n 700 inwoners onder de armoede grens leven. Ze konden het niet geloven. Ook niet dat een aantal van deze mensen afhankelijk is van de voedselbank. Zij moeten daarvoor helemaal naar Best

Het vermoeden bestaat, dat een groot aantal andere inwoners, door de afstand nu geen gebruik maakt van de voedselbank. Zij vinden dat dat wel mogelijk zou moeten zijn. Het zette de partij aan het denken en kwamen op het idee om zelf een voedselbank in ons eigen dorp te starten.

Met of zonder Voedselbank Best

Voor U gaat daarvoor op korte termijn in gesprek met het bestuur van de Voedselbank in Best om te bezien hoe ze dat kunnen realiseren, eventueel samen met hen. Het oprichten en beheren van een voedselbank kan Son en Breugel niet alleen. Vandaar dat Voor U deze week – als een kerstgedachte – een e-mail sturen naar de serviceclubs, bedrijven zoals de banken, supermarkten en diverse organisaties in Son en Breugel. Een e-mail met de vraag om mee te werken aan een voedselbank voor Son en Breugel.

Die vraag willen zij ook aan jou als inwoner stellen, want ook jouw hulp kunnen ze heel hard gebruiken. Voor U zoekt inwoners die kunnen organiseren en besturen, maar ook de handen uit de mouwen willen steken.

Op 24 januari wil Voor U iedereen die zich geroepen voelt om mee te doen, uitnodigen in het Vestzak. Samen kijken ze dan hoe ze het gaan aanpakken. Kom ook op 24 januari om 19:30 uur bij het Vestzak en meld je nu aan bij info@vooru-sonenbreugel.nl.


Meer informatie

Wanneer: 24 januari 2022
Tijd: 19:30 tot 22:00 uur
Waar: het Vestzak
Kaart wordt geladen...