Zoek
Sluit dit zoekvak.

Concert organist Stephan van de Wijgert

De Sint-Genovevakerk in Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Op 11 september zal organist Stephan van de Wijgert een bijzonder concert verzorgen op het Vollebregtorgel in de Sint-Genovevakerk in Breugel. Het orgel heeft in het voorjaar de driejaarlijkse stembeurt ondergaan en zal daarom weer als vanouds helder en fris klinken.

Stephan van de Wijgert studeerde orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In 1998 deed hij het examen Docerend Musicus en in 2001 behaalde hij het Tweede fase diploma. Zijn orgeldocenten vanaf 1987 waren Véronique van den Engh, Jan Raas, Reitze Smits, Matteo Imbruno en Jan Welmers. Hij volgde verscheidene masterclasses en was prijswinnaar op het Sweelinck-concours in 2007.

Vanaf 2008 is hij als organist verbonden aan de kerk De Duif gelegen aan de Prinsengracht te Amsterdam. In opdracht van Stadsherstel Amsterdam, eigenaar van De Duif, werd het Smits-orgel uit 1862/1880 geheel gerestaureerd. Stephan van de Wijgert werd vervolgens aangesteld als vaste organist met als voornaamste taken: het organiseren van bespelingen bij verscheidene evenementen, in het bijzonder de serie “Zondagmiddag-Orgelconcerten in de Duif” die jaarlijks zo’n 25 concerten omvat.

De door Stephan van de Wijgert geïnitieerde evenementen die een bijzondere aandacht verdienen zijn die in het kader van “De Muze in Meervoud”. Hier worden meerdere artistieke disciplines bijeen gebracht. De mogelijkheden om de rijkdom van het orgel in een bredere context beter tot zijn recht te doen komen en toegankelijk te maken voor een breed publiek worden hiermee onderzocht.

Het concert begint om 16:00 uur en de toegang is gratis met een vrije collecte na afloop.


Meer informatie

Wanneer: 11 september 2022
Tijd: 16:00 tot 18:30 uur
Waar: Sint Genovevakerk
Kaart wordt geladen...