Zoek
Sluit dit zoekvak.

Drakenboot Festijn Son en Breugel 2022

Drakenboot Festijn Son en Breugel 2019
Foto: Pixabay CC0

 

Het tweede Drakenboot Festijn zal zondag 10 juli 2022 plaatsvinden op het Wilhelminakanaal nabij de Sonse jachthaven.

Tijdens het festijn, dat in 2019 voor het eerst werd gehouden, zullen bedrijven-, buurt-, studententeams en teams van verenigingen een sportieve strijd met elkaar aangaan op het water in drakenboten over een afstand van circa 250 meter. Op de kade zullen verschillende activiteiten plaatsvinden voor jong en oud.

Een drakenbootteam bestaat uit zestien peddelaars en een trommelaar. De peddelaars zitten met zijn tweeën naast elkaar op de bankjes in de boot. De organisatie zorgt op elke boot voor een ervaren stuurman/vrouw. De voorste twee peddelaars bepalen het ritme en tempo. De trommelaar slaat op het tempo van de voorste twee peddelaars op de trom, zodat de rest van de peddelaars dit ritme kunnen volgen.

Drakenbootvaren is niet moeilijk, iedereen kan aan de race meedoen. Ervaring is niet nodig. De enige eis is dat alle teamleden minimaal 16 jaar zijn en kunnen zwemmen. Bij de eerste race geeft de stuurman een uitgebreide uitleg en kan tijdens het opvaren naar de start alvast geoefend worden. Je zult de slag al snel te pakken hebben en je voelt meteen de adrenaline opborrelen om te willen winnen.

Inschrijven

Inschrijven voor het Drakenboot Festijn 2022 kan op de website van Rotary Son en Breugel voor vriendenteams of bedrijven.


Meer informatie

Wanneer: 10 juli 2022
Tijd: 11:00 tot 18:30 uur
Waar: Wilhelminakanaal
Kaart wordt geladen...