Search
Close this search box.

Duurzaamheidsmarkt 2023

Dommelhuis, het dorpshuis van Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Op zaterdag 6 mei organiseert de gemeente Son en Breugel samen met verschillende partners een duurzaamheidsmarkt in het Dommelhuis.

In Son en Breugel gebeurt zoveel op het gebied van duurzaamheid. De gemeente stimuleert haar inwoners om te verduurzamen onder andere door grootschalige inkoopacties te organiseren en gratis advies over energie of het afkoppelen van regenwater en diverse subsidies aan te bieden. Ook de lokale energiecoöperatie SonEnergie levert haar bijdrage aan (advies bij) het verduurzamen. Daarnaast zijn er inwoners die hun omgeving samen aan het verduurzamen zijn. Tijdens de duurzaamheidsmarkt zijn al deze personen en partijen aanwezig om inwoners te inspireren voor het verduurzamen van hun eigen omgeving.

“Ik vind het fijn om te zien dat veel inwoners van onze gemeente zo bewust met duurzaamheid bezig zijn en ook echt actie ondernemen, zoals het initiatief voor de elektrische deelauto door wijkbewoners van de Gentiaan”, aldus duurzaamheidswethouder Steven Grevink. “Op deze duurzaamheidsmarkt kunnen inwoners inspiratie opdoen en praktische tips krijgen voor hun eigen huis en tuin. Zo kunnen we onze gemeente samen steeds verder verduurzamen”. 

Samen verduurzamen

Verduurzamen kan de gemeente niet alleen. Gelukkig zijn veel inwoners en partners er ook mee bezig. De volgende partijen zijn op de markt aanwezig: Cor Burger van theatergroep Piepschuim geeft een kort optreden over klimaat in het Dommelhuis. Later op de dag treedt hij ook op bij Traverse (12:00 uur), Stoerderij (13:00 uur) en de kringloopwinkel (13:45 uur). In Buiten de Lijntjes vertelt Piepschuim de verhalen van ons klimaat: geen college met cijfers en verontrustende feiten, maar een moment met muziek, humor, een enorme lading (groene) energie en een sprankje hoop. Zodat u daarna die verhalen verder kunt vertellen. Ook SonEnergie met het Energieloket , de elektrische deelauto, IVN, Sonenbreugelverbindt, de klimaatburgemeester, watercoaches, energiecoach, afvalcoaches en Regionaal Meetnet Luchtkwaliteit Zuidoost Brabant zijn aanwezig.

Wat we doen is groen

Deze duurzaamheidsmarkt sluit aan bij de campagne “Wat we doen is Groen”, waarmee de gemeente samen met inwoners, maatschappelijke en commerciële partners stappen wil zetten om de gezamenlijke duurzaamheidsdoelen te halen. Zo maken we het dorp samen steeds een beetje groener.

De duurzaamheidsmarkt is op zaterdag 6 mei 2023 in het Dommelhuis van 11:00 tot 13:00 uur. Toegang is gratis. Met een gratis kopje koffie of thee.


Meer informatie

Wanneer: 6 mei 2023
Tijd: 11:00 tot 13:00 uur
Waar: Dorpshuis
Kaart wordt geladen...