Zoek
Sluit dit zoekvak.

ELE Rally 2024

ELE Rally Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

De ELE Rally zal in 2024 weer een tweedaags evenement worden. De nationale autosportfederatie KNAF heeft groen licht gegeven op het Veiligheidsplan voor de komende editie, die op 24 en 25 mei plaats vindt.

Al 59 edities de wedstrijd voor moderne rallyauto’s. Van een Peugeot 206 die erg lijkt op de 206 die je op de openbare weg tegenkomt tot dikke rallywagens als de Skoda Fabia R5 en de Hyundai i20 R5. 15 klassementsproeven op snelheid staan op het programma.

ELE Historic Rally

Deelnemers aan de ELE Historic Rally rijden exact hetzelfde parcours als deelnemers aan de ELE Rally, uiteraard op volle snelheid. Het is een historische rally met vooral cultureel erfgoed, zoals de Ford Escort, Audi Quattro, BMW E30, Opel Ascona en nog veel meer schitterende oude auto’s die met net zoveel snelheid over de rallypaden gaan als tientallen jaren geleden.

Opel ELEctric Rally

Deelnemers aan de Opel ELEctric Rally rijden een groot gedeelte van hetzelfde parcours als deelnemers aan rally. De Opel e-Corsa Rally is hier de auto waarmee gereden wordt, alle deelnemers in een identieke elektrische rallywagen. Te zien op 12 klassementsproeven op 6 verschillende locaties.

ELE WRC Demo

Na enkel jaren afwezigheid keren de World Rally Cars terug op de Nederlandse rallypaden. Een demonstratie rally waarin een aantal roemruchte WRC’s een demonstratie zullen geven. Het Nederlandse rallypubliek kijkt al jaren reikhalzend uit naar de terugkeer van deze spectaculaire auto’s, zoals de Subaru S14 WRC.

Meer informatie is te vinden op www.elerally.nl.


Meer informatie

Wanneer: 24 mei 2024 tot 25 mei 2024
Tijd: 18:00 tot 23:00 uur
Waar: Kerkplein
Kaart wordt geladen...