Search
Close this search box.

Filmmiddag: De Acht Bergen

Interieur van het dorpshuis, dat nu de status gemeentelijk monument heeft
Foto: Ons Son en Breugel

Bibliotheek Dommeldal, vestiging Son en Breugel, vertoont met CINEbieb elke maand een boekverfilming, met deze maand De Acht Bergen. Na de vertoning is er alle gelegenheid om na te praten in Café de Koster, in het Dommelhuis. De film is te zien op een bioscoopscherm in de nieuwe theaterzaal, die een zeer mooie akoestiek heeft.

Op donderdagmiddag 8 augustus, aanvang 13.00 uur, is De Acht Bergen te zien. Hoe een vriendschap kan uitgroeien tot een levenslange band, daarover ging Paolo Cognetti’s roman. De Acht Bergen, die in 2017 de Premio Strega won en uitgroeide tot een internationale bestseller. Het is een boek dat erom schreeuwde verfilmd te worden, alleen al vanwege de schilderachtige landschappen die Cognetti beschrijft. De Belgische filmmakers Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch grepen de kans. De Aostavallei ligt er majestueus bij in De Acht Bergen, een film die een herkenbaar verlangen voedt, naar een plek op aarde waar rust en vanzelfsprekendheid heerst. Een plek zonder verplichtingen.

De vriendschap tussen Bruno en Pietro overleeft een stilte van bijna twintig jaar en leeft weer op wanneer Pietro (Luca Marinelli) een afgelegen stuk grond erft van zijn vader. Samen met Bruno (Alessandro Borghi) bouwt hij een berghut. Het wordt het centrum van hun gezamenlijke wereld, met Bruno altijd op korte afstand en Pietro aan een lang elastiek, steeds terugkerend van verre reizen. Pietro is de zoekende van de twee, terwijl Bruno zichzelf ziet als de boom die in zijn vallei groeit: oersterk wanneer hij opgroeit op de plaats waar hij tot leven kwam, maar zwak wanneer hij wordt verplaatst.

De film vertelt een intiem verhaal met de bergen als perfecte omlijsting. Een mysterieuze omgeving die aantrekt en afstoot, heelt en verwoest.

  • Datum en tijd: donderdag 8 augustus, aanvang 13.00 uur, zaal open 12.45 uur
  • Prijs: 4,50 euro voor bibliotheekleden en 6,50 euro voor niet-leden
  • Aanmelden en meer informatie: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten

Meer informatie

Wanneer: 8 augustus 2024
Tijd: 13:00 tot 15:00 uur
Waar: Dorpshuis
Kaart wordt geladen...