Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kampement Triple A Living History

Kampement van Triple A Living History op het Oranjeveld om de bevrijding te herdenken
Foto: Ons Son en Breugel

Inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkomend tafereel: het tot leven brengen van de bevrijding op het Oranjeveld.

Van 16 tot en met 18 september 2022 verandert het veld aan de Wilhelminalaan weer in een waar kampement uit de tweede wereldoorlog. De vrijwilligers van Triple A Living History Group brengt met historische voertuigen, authentieke materialen en een bulk aan kennis met zich mee. De groep beeldt de 101st Airborne Division uit met als basis 2nd batalion 506 PIR.

Iedereen is welkom om langs te komen tijdens het evenement. De Triple A Living History Group wil met het kampement de bevrijding herdenken. Ook is het een uitgelezen kans om iedereen, van jong tot oud, meer bij te brengen over tweede wereldoorlog en de 101ste Airborne Division in het bijzonder.

Triple A Living History Group

De American Airborne Association (Triple A) Living History Group is een reenactment vereniging die de geschiedenis van de Amerikaanse 101ste Airborne Division (AB), ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, bestudeert en tijdens reenactment activiteiten en evenementen herbeleeft. Sinds de oprichting van Triple A is de vereniging naar eigen zegge uitgegroeid tot een gezellige groep mensen die uit alle hoeken van Nederland komen.

Meer informatie over het kampement is te vinden op hun website en hun Facebook pagina.


Meer informatie

Wanneer: 16 september 2022 tot 18 september 2022
Tijd: 10:00 tot 22:00 uur
Waar: Oranjeveld
Kaart wordt geladen...