Search
Close this search box.

Lazy Sonnie Afternoon – april 2024

Iris Penning
Foto: Iris Penning

De stadsdichter van Eindhoven, Iris Penning is met haar trio de hoofdact is op 7 april te vinden op het Lazy Sonnie Afternoon podium. In het voorprogramma staat de muzikale kunstenaar Martijn Kuijten, alias Onze Martinus. Na afloop vindt er een afterparty plaats met Caponata.

Iris Penning

Iris Penning maakt eigenwijze poëtische pop. Tekstueel, eigenzinnig, soms theatraal, soms brutaal, altijd precies zoals ze is. Met haar herkenbare stem brengt ze de kracht van taal en melodie bij elkaar. Ze bracht vier albums uit, waarvan ‘Dan Maar Genieten’ de meest recente is. Voor dit album werkte ze samen met Huub Reijnders, Martijn Bosman, Philip Lassiter en vele anderen. De plaat werd lovend ontvangen in de vakbladen én bij haar publiek.

Iris begon op haar vijftiende met ondernemen, strevend om altijd alles precies op haar eigen manier te doen. Ze speelde op festivals, in popzalen en theaters in heel Nederland en België. Ze stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, won de Vlaamse Nekka-muziekwedstrijd, werd verkozen als stadsdichter van Eindhoven en won de Cultuurprijs van die stad. Iris blijft graag bezig, met vele projecten: zo maakte ze een lettertype van haar handschrift, hostte ze een radioshow, knutselde ze honderden dichtbundels in elkaar, presenteert ze een cultureel programma genaamd ‘Maakbaars’ en maakte ze poëtische kaarten voor de LHBTQI+ Community.

Maar wat ze ook doet, muziek is en blijft haar grootste liefde. Op het podium voelt ze zich thuis. In Son en Breugel komt ze als trio met mede-muzikanten Mirhte de Jonge op cello en Felix Pulmano (gitaar)

Onze Martinus

De Gemertse liedjesschrijver Martijn Kuijten brengt onder de naam Onze Martinus zijn eerste soloalbum uit. Kuijten – voorheen voorman van Op Zoek Naar Johan, lid van Mannen Met Baarden en tevens bekend van de televisieserie Vergane Glorie voor Omroep Brabant met Bjorn van der Doelen en Ruud van den Boogaard – heeft een roerige periode achter de rug. Het schrijven van het album was voor hem dan ook een soort verwerkingsproces.

Onder welke naam en in welke samenstelling Kuijten ook musiceert, het zijn altijd persoonlijke liedjes in de folktraditie, portretten van gewone mensen, met een lach en een traan. Liedjes over de drinker, de denker, de dromer en zijn droom, die n ding gemeen hebben: een goed verhaal. Onze Martinus zingt in het Nederlands, maar onmiskenbaar met een Brabantse tongval. “Omdat ik door al dat rondzwerven mijn streektaal ben verloren, gebruik ik de taal die het dichtst bij mijn gevoel komt en dat is het Brabants.

Afterparty

Na afloop van deze editie van Lazy Sonnie Afternoon vindt de traditionele afterparty plaats. De band Caponata treedt op in de bar van het Dommelhuis waar je onder het genot van een drankje en een hapje kunt luisteren en swingen op de betere nummers van de jaren 70,80 en 90. Entree voor deze afterparty is gratis.

Om 14:30 uur is de zaal open. Vanaf 15:00 uur start het programma, dat om 17:00 uur eindigt. Afterparty start direct daarna. Tickets zijn verkrijgbaar voor 15 euro via https://www.vestzaktheaterson.nl/programma/lazy-iris-penning. Tickets zijn ook ter plekke in de zaal verkrijgbaar.


Meer informatie

Wanneer: 7 april 2024
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur
Waar: Dorpshuis
Kaart wordt geladen...