Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lazy Sonnie Afternoon – februari 2023

Ted Russell Kamp, artiest bij Lazy Sonnie Afternoon
Foto: Lazy Sonnie Afternoon (aangeleverd)

Komende editie van Lazy Sonnie Afternoon op zondag 12 februari heeft een zogenaamde ‘double bill’: Ted Russell Kamp en Liseth Horsten met haar band de Satellites.

Ted Russell Kamp is een in Los Angeles gevestigde singer/songwriter, producer en Grammy-winnende bassist. In de tijd dat hij niet voor anderen aan het werk is, heeft hij stilletjes een imponerend oeuvre als singer-songwriter opgebouwd. Album nummer twaalf is net uit, het bijzonder gevarieerde Down In The Den, voornamelijk opgenomen in zijn eigen thuisstudio ‘The Den’. Hij speelde ook op het Grammy-winnende Country Album of the Year 2020, Tanya Tucker’s While I’m Living.

De afgelopen jaren heeft Kamp zich geconcentreerd op zijn eigen carrière, maar ook op toeren en opnemen met Shooter. Hij toert continu in de VS en Europa en heeft zijn soloalbums uitgebracht met lovende kritieken. Zijn platen kwamen binnen op # 1 op de Euroamericana Chart en haalden de US Americana Chart’s Top 100 Records of the Year. The Big Takeover schreef: “Kamp simply knocks one ball after another out of the park…Saturated in talent and sincerity … good music done right”

Ted dook na zijn studie in de muziek. Hij bracht een aantal jaren door als houtbewerker in Seattle en nam vier lp’s op met zijn trio Ponticello voordat hij in 2001 naar LA verhuisde. Eenmaal in LA vormde hij de groep Union Pacific, speelde met talloze bands en deed uitgebreid sessiewerk. Dat leidde er in 2003 toe dat Shooter Jennings hem in zijn band trok. Kamp heeft nooit achterom gekeken.

Of hij nu headliner is van een grote show in Nederland met Europese supersterren, in Gruene Hall speelt midden in de zomer in Texas, een LA honky tonk rockt met enkele van de beste muzikanten van de stad, of in zijn nieuwe studio werkt om de ziel uit elk nummer te trekken, Kamp giet zijn gedrevenheid en muzikaal talent in elke noot.

Singer-songwriter Liseth Horsten begon in de jaren ’90 met het schrijven van liedjes op gitaar, nadat de rockband waarin ze was begonnen als bassiste was opgeheven. Dit bracht haar naar podia in binnen- en buitenland. Veel later, na een Bachelor in muziek (2004), bouwde ze haar praktijk op als uitvoerend muzikant en muziekdocent. Naast werk in commerciële projecten stond haar eigen repertoire meestal op de laatste plaats, maar het verlangen om daar weer structureel aandacht aan te besteden groeide.

In 2014 kreeg haar muziek een nieuwe impuls toen ze in Californië een handvol van haar liedjes opnam met gitarist/zanger Michael Roe en bassist Mark Harmon. Het tastbare resultaat van deze bijzondere samenwerking werd de EP Kites and Traffic Lights met zonovergoten en melancholische gitaarsongs. De EP werd in 2015 uitgebracht.

Terug in Nederland vormde Liseth een nieuw top trio met gitarist/zanger Eric van Dijsseldonk (onder andere JW Roy, Ricky Koole, Malford Milligan & The Southern Aces) en bassist Lucas Beukers (onder andere Gé Reinders, Eric Devries, Nina Lynn). De gezamenlijke voorliefde voor goed geschreven akoestische songs en americana, en de organische gitaarklanken van de sixties en seventies, bracht deze drie ervaren muzikanten samen.

Liseth & The Satellites brengen een verzameling sterke en gepassioneerde songs, van melancholische ‘kleine’ liedjes tot semi-akoestische rock. Het eigen repertoire wordt hier en daar afgewisseld met bewerkingen van andere (Americana) songs. Akoestische en elektrische gitaren, een contrabas, en prachtig in elkaar grijpende zangstemmen in een typisch eigen mix van rootsy stijlen.

Aanvang voor Lazy Sonnie Afternoon op zondag 12 februari is om 15:30 uur in de kapelzaal van Kloosterhotel la Sonnerie. De entree voor deze muzikale middag bedraagt 10 euro.


Meer informatie

Wanneer: 12 februari 2023
Tijd: 15:30 tot 18:00 uur
Waar: hotel La Sonnerie
Kaart wordt geladen...