Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lazy Sonnie Afternoon Festival 2023

Het podium van Lazy Sonnie Afternoon Festival in de tuin van La Sonnerie
Foto: Ons Son en Breugel

Op zondag 2 juli vindt in de voortuin van Kloosterhotel La Sonnerie de zesde editie plaats van het Lazy Sonnie Afternoon festival. Ook deze editie belooft weer spectaculair te worden met de volgende line-up:

JPK-band

Jan Pieter Kuijten en zijn powertrio. Zij spelen rauwe bluesrock met een onvoorstelbare energie; eigen werk, maar ook uitstapjes naar Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Rory Gallacher, Johnny Winter en vele anderen.

Camilla Blue

Camilla Blue staat voor Joyce Deijnen, de leadzangeres die samen met haar Nederlandse band onder deze naam optreedt. Camilla Blue brengt samen met haar band autobiografische songs die zweven tussen licht en donker. Iedere song schetst een eigen wereld. Camilla Blue heeft zich laten inspireren door grootheden als Leonard Cohen, David Bowie, Beth Hart en Nina Simone. De band was via de VPRO al op nationale tv te bewonderen.

Mrs. Hips

De band rond zangeres Simone Roerade. Live zit de band beter in elkaar dan ooit. Met de nooit verzakende Simone als blakend middelpunt spelen drie sterke muzikale persoonlijkheden als begeleiders, maar ook als individuen mee. Simone was in de jaren ’90 leadzangeres bij Candy Dulfers Funky Stuff en toerde met haar over de hele wereld. Met haar eigen band ‘Hips’ deed ze het daarna nog eens dunnetjes over en dat leverde haar zelfs een nummer 1-notering in Spanje op!

Ocobar

Een fameus trio uit Rotterdam, met de gebroeders Bart en Rob Wijtman op bas en drums en gitarist Cok van Vuuren, bekend van het tv-programma Holland Sport; ze hebben het podium gedeeld met Wilfried de Jong, Leo Blokhuis, Nico Dijkshoorn, Ricky Koole, Frank Lammers e.v.a. Op het Lazy Sonnie Festival komen ze als Ocobar’s Bluesmachine: een met blues doordrenkte, dampende, dansende superset; de magie van het powertrio.

Gruppo Sportivo

Een van Nederlands meest legendarische bands, bekend van Nederpopklassiekers als Hey Girl, Beep Beep Love, Tokyo, P.S. 78, Rock ’n Roll, Disco Really Made It en vele andere nummers. De bezetting van de band bestaat uit de karakteristieke frontman Hans Vandenburg (zang/gitaar) en de andere oerleden Peter Calicher (keyboards) en Max Mollinger (drums). Ook de blikvangers Lies Schilp en Inge Bonthond (beiden zang) zijn als de Bombitas weer van de partij. Tim Barning (bas) mag inmiddels een vaste waarde genoemd worden. Wouter Kiers (saxofoon) maakt deze keer zijn opwachting als ‘special guest’.

De entree voor Lazy Sonnie Afternoon Festival bedraagt 10 euro. Tickets zijn online te koop of aan de kassa van het festivalterrein.


Meer informatie

Wanneer: 2 juli 2023
Tijd: 14:00 tot 23:00 uur
Waar: hotel La Sonnerie
Kaart wordt geladen...