Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lazy Sonnie Afternoon – maart 2023

Tip Jar, artiest bij Lazy Sonnie Afternoon
Foto: Lazy Sonnie Afternoon (aangeleverd)

Lazy Sonnie Afternoon kent op zondag 5 maart opnieuw een gevarieerde line-up met Tip Jar en Wasboard String band.

Tip Jar

Tip Jar is de band van Bart de Win en Arianne Knegt, met hun verschillende muzikale vrienden van over de hele wereld. Liedjes over de liefde en het leven. Americana aan de hippiekant van country, met invloeden van pop en jazz.Muzikale vrienden vullen hen hierbij aan. Van americanahelden als de Amerikaanse Walt Wilkins tot een jazzvirtuoos als Gilad Atzmon, van emerging talents als Baer Traa tot de Nederlandse snarenwonders Harry Hendriks, BJ Baartmans en Joost van Es.

Tip Jar’s eigen aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (EmmylouHarris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. In de zomer van 2019 tourde Tip Jar in triovorm voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia.

En opeens was daar One Lifetime, het vijfde album van Tip Jar. Geschreven en opgenomen in een tijd dat de cultuur in een diep dal zit en de toekomst voor velen ongewisser is dan ooit. De muziek van Tip Jar past niet gemakkelijk in de bekende hokjes. Er komen namelijk behoorlijk wat van die hokjes voorbij als je het nieuwe album beluistert: bluegrass, country, soul, folk, roots en zelfs een snuf jazz maken van ‘OneLifetime’ een afwisselende luistertrip.

De randen van de americana worden voortdurend opgezocht en af en toe flink opgerekt. De stijl is dan ook lastig te definiëren, maar met de stemmen van Bart de Win en Arianne Knegt als uitgangspunt is de karakteristieke Tip Jar-sound uit duizenden herkenbaar. Persoonlijk, eerlijk, veel vocalen. Melancholieker wellicht dan voorheen, met knipogen naar de rafelranden van het leven.

De Washboard Stringband

Waarschijnlijk is de Washboard Stringband samen met de Stones één van de weinige bands die al meer dan vijftig jaar bestaat, hoewel de muziekstijlen ‘enigszins’ verschillen. In 1969 begon deze Eindhovense countryblues band. Het muzikale kompas van deze groep is ‘jug, juke & washboard’, een verzamelterm die slaat op de swingende muziek van de zwarte Amerikaanse plattelandsbevolking in de jaren twintig en dertig, met figuren als Blind Blake en Leadbelly als voortrekkers.

Muziek van arme mensen die gemaakt werd met de goedkoopste instrumenten, gitaar, mondharmonica, kazoo, wasbord, ’theekistbas’ en een ouwe kan (‘jug’) om in te blazen. Hoewel in de loop van tijd diverse leden van de band zijn overleden is de band de laatste jaren weer springlevend. Middelpunt is nog altijd op gitaar en zang dorpsgenoot en bekend kunstschilder Cees Le Mair, vorig jaar nog een van de Helden van Son.

Na afloop vindt er nog een swingende afterparty plaats in de lounge van la Sonnerie met Caponata. Aanvang van Lazy Sonnie Afternoon is 15:30 uur, Kapelzaal Kloosterhotel la Sonnerie, Nieuwstraat 45 Son en Breugel. De entree voor deze prachtige muzikale middag bedraagt 10 euro.


Meer informatie

Wanneer: 5 maart 2023
Tijd: 15:30 tot 18:00 uur
Waar: hotel La Sonnerie
Kaart wordt geladen...