Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lazy Sonnie Afternoon – november 2023

Christina Martin, hoofdact van Lazy Sonnie Afternoon
Foto: Lazy Sonnie Afternoon (aangeleverd)

Na de seizoensaftrap door Guy Verlinde (B) van Lazy Sonnie Afternoon is het dit keer de beurt aan het Amerikaanse duo Christina Martin en Dale Murray. Het voorprogramma wordt verzorgd door het duo Etan Huijs en Rens van Dijk.

Christina Martin en Dale Murray

Het kenmerk van goede songwriting is wanneer een nummer bij de eerste keer luisteren aanvoelt als een oude favoriet. Met nummers van Christina Martin kun je een album vullen vol nummers die aanvoelen als klassiekers terwijl ze fonkelnieuw uit haar pen gevloeid zijn. Haar liedjes zijn scherp als een scheermes en glanzend als zilver. Ze combineren het herkenbare en persoonlijke en schilderen portretten van liefde, verlies, tragedie en verlossing met een ontroerend effect. Haar muziek danst moeiteloos door pop-, rock-, folk- en Americana-tradities, maar is ook niet bang om in vreemdere wateren te duiken.

Martins muzikale reis, opgegroeid aan de oostkust van Canada, begon in de zomerhitte van 1999 toen ze naar Austin, Texas verhuisde om als oppas te werken. De jonge Martin werd meegesleurd in de rockbars van de livemuziekhoofdstad van de wereld. Na een start als zangeres/danseres in de energieke, met whisky doordrenkte rockband Young Heart Attack uit Austin, lanceerde Martin haar solocarrière in 2002 met een opening voor Wilco en haar debuutalbum Pretty Things, op het eerste gezicht een Austin-achtig akoestisch album. Haar tweede album,Two Hearts (2008), was veel scherper qua sound en teksten. Het was geen verrassing dat het album Martin veel aandacht opleverde als opkomend artiest. De hartverscheurende single You Come Home was te horen in de tienerdramaserie The Best Years. In 2010 trad ze zelfs op voor koningin Elizabeth II van Groot-Brittannië.

Intussen is Martin zevens albums verder en staat het achtste album op het punt van verschijnen. Ze had verschillende nominaties voor muziekprijzen in Noord-Amerika, zoals tot driemaal toe de East Coats Music Award. De Canadese omroep CBC gebruikte haar nummer What I Always Knew als track voor het succesvolle televisiedrama Heartland.

Christina Martin is vanuit persoonlijke ervaringen erg betrokken bij de strijd tegen de ziekte dementie. In 2014 bracht zij een EP uit met daarop vijf nummers die betrekking hebben op menselijke verhalen omtrent deze vreselijke ziekte. De EP is in Noord-Amerika zeer bekend geworden en werd geproduceerd door Dale Murray die haar bij het optreden voor Lazy Sonnie Afternoon zal begeleiden.

Etan Huijs en Rens van Dijk

Singer-songwriter Etan Huijs is behalve een begenadigde muzikant een ondernemer pur sang. En hoewel een onwrikbaar virus ook hem als muzikant raakte, hield hij het financiële en creatieve vuur gaande. Na de release van het breed bejubelde album The Monochrome Veil uit 2021 boetseerde Huijs een akoestische opvolger die uitkwam in 2022 en excelleerde in oorstrelende melodieën, strijkers en koortjes: de EP Dreams in Multicolor.

Etan Huijs schrijft intrigerende, subtiele songs, recht uit het hart en op het snijvlak van folk en country. Melancholie ligt altijd op de loer en de schoonheid van de melodie drijft overal boven. Logisch, want al zijn hele muzikale leven laat Etan zich beïnvloeden en inspireren door een aantal oude meesters, grootheden die een onuitwisbare stempel drukten op het muzikale landschap: Johnny Cash, Neil Young, Bob Dylan en Leonard Cohen. Huijs wordt tijdens het optreden bij Lazy Sonnie Afternoon begeleid door bassist Rens van Dijk.

Lazy Sonnie Afternoon vindt plaats op zondag 5 november van 15:30 tot 17:30 uur in de Kapelzaal van La Sonnerie, Nieuwstraat 45 in Son en Breugel. Tickets te koop via de QR-code of ter plekke aan de zaal.


Meer informatie

Wanneer: 5 november 2023
Tijd: 15:30 tot 17:30 uur
Waar: hotel La Sonnerie
Kaart wordt geladen...