Zoek
Sluit dit zoekvak.

Natuurwerkdag 2023

oud meer sonse heideloop Sonse Heide
Foto: Ons Son en Breugel

Op zaterdag 4 november 2023 organiseert de gemeente Son en Breugel met IVN Son en Breugel, Scouting Dutmella en Bosgroep Zuid-Nederland een natuurwerkdag bij Oud Meer.

Tussen 09:30 en 15:00 uur gaan de deelnemers aan de slag op de heide om dennen en berken weg te zagen. Hiermee voorkomen zij dat de heide langzaam dichtgroeit. Zo blijft het leefgebied van vogels, insecten, reptielen en amfibieën behouden.

Om 09:30 uur verzamelen de deelnemers bij het scoutinggebouw van Dutmella. Om 09:45 uur gaan zij naar de heide. Bosgroep Zuid-Nederland geeft hier een instructie over de werkzaamheden. Voor deelnemers die alleen in de middag deelnemen, vertrekt er om 13:30 vanuit het scoutinggebouw nogmaals een groep.

Aanmelden

Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar (onder begeleiding) zijn van harte welkom. Zij kunnen een hele dag of ook een halve dag (ochtend of middag) meehelpen. Voor deelnemers die de gehele dag komen helpen, staat om 13:00 uur een lunch klaar bij het Scoutinggebouw van Dutmella.

Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl/klussen/kom-dennen-en-berken-uitsteken-zodat-de-heide-kan-bloeien/. Deelname is gratis. Parkeren is mogelijk aan de parkeerplaats aan het Dutmellapad, aan de Bestseweg tussen Son en Best. Deze natuurwerkdag is met ruimte voor 150 deelnemers één van de grootste locaties in Noord-Brabant.


Meer informatie

Wanneer: 4 november 2023
Tijd: 09:30 tot 15:00 uur
Waar: Oud Meer
Kaart wordt geladen...