Zoek
Sluit dit zoekvak.

Natuurwerkdag Oud Meer

Het Oud Meer en de blokhut van scouting Dutmella
Foto: Ons Son en Breugel

Ga je mee de heide meer ruimte geven? Kom naar de natuurwerkdag Oud Meer op 5 november.

Op zaterdag 5 november houdt de gemeente Son en Breugel samen met IVN Son en Breugel, Scouting Dutmella en Bosgroep Zuid-Nederland een natuurwerkdag bij Oud Meer. Tussen 9:30 en 15:00 uur gaan wij aan de slag op de heide om dennen en berken weg te zagen. Hiermee wordt voorkomen dat de heide langzaam dichtgroeit. Zo blijft het leefgebied van vogels, insecten, reptielen en amfibieën behouden.

Om 09: 30 verzamelt iedereen bij het scoutinggebouw van Dutmella. Om 09:45 gaat iedereen naar de heide. Bosgroep Zuid-Nederland geeft hier een instructie over de werkzaamheden. Voor deelnemers die alleen in de middag deelnemen, vertrekt er om 13:30 uur vanuit het scoutinggebouw nogmaals een groep.

Doe jij ook mee? Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar (onder begeleiding) zijn van harte welkom. Kun je niet de hele dag? Dan is alleen in de ochtend of de middag ook heel fijn. Voor deelnemers die de gehele dag komen helpen, staat om 13:00 uur een lunch klaar bij het Scoutinggebouw van Dutmella.

Aanmelden kan via https://www.natuurwerkdag.nl/klus/oudmeer-sonse-bossen/2022-11-05 Deelname is gratis. Parkeren is mogelijk aan de parkeerplaats aan het Dutmellapad, aan de Bestseweg tussen Son en Best.


Meer informatie

Wanneer: 5 november 2022
Tijd: 09:30 tot 16:00 uur
Waar: Oud Meer
Kaart wordt geladen...