Search
Close this search box.

Ons Dorp Pubkwist XL – mei 2024

Winnaar 'Volgende Vraag' viert op het podium van Ons Dorp Pubkwist XL de winst
Foto: Ons Son en Breugel

De commissie van Ons Dorp Kwist heeft onlangs aangekondigd dat er een nieuwe editie komt van Ons Dorp Pubkwist XL. Op vrijdag 17 mei zal deze plaatsvinden, in de zaal van café restaurant De Zwaan.

Het team van Ons Dorp Kwist is vorig jaar afgestapt van de traditionele dorpskwis zoals die jarenlang heeft plaatsgevonden in ons dorp. In oktober 2023 werd als alternatief de eerste editie van Ons Dorp Pubwkist XL georganiseerd. En dit werd volgens de organisatie een groot succes.

In totaal deden 77 teams mee en werd er fanatiek gestreden om de winst. Die avond vonden er niet alleen vragenrondes plaats maar ook enkele tussenrondes, de zogenaamde XL-rondes. We herinneren ons allemaal nog de deelname van Leon Spierings in het het pinguïn pak als The Masked Singer.

In januari vond de tweede editie van Ons Dorp Pubkwist XL plaats tijdens het Winterevenement bij de ijsbaan. In de Wunderbar was plek voor 50 teams en ook daar werd het een gezellige avond waarbij de teams elkaar weinig ontliepen in het beantwoorden van de vragen.

Kennisvragen en ludieke rondes

Op vrijdag 17 mei zullen de drie zalen van café restaurant De Zwaan weer omgetoverd worden tot één grote kwislocatie. Tijdens deze avond zullen er vele vragen op je worden afgevuurd in verschillende rondes. Dit zijn algemene kennisvragen die gaan over entertainment, sport, geschiedenis, wetenschap, aardrijkskunde, literatuur etc. Natuurlijk zullen er ook enkele vragen over ons dorp voorbij komen. Ook is er een fotoronde en een muziekronde.

Dingen opzoeken is niet toegestaan, het gaat om parate kennis. Maar zoals je inmiddels gewend bent is er meer. Naast de vragenrondes heeft het team van Ons Dorp Kwist weer enkele ludieke rondes bedacht waarin gestreden zal worden om de felbegeerde borrelplanken. Er zullen ook bij Ons Dorp Pubkwist XL natuurlijk ook weer enkele mooie prijzen te verdienen zijn voor de top 3 van de avond.

Inschrijven

Op 1 april zal de inschrijving geopend worden. Er is plek voor 70 teams dus vol is vol. Een team bestaat uit maximaal 5 personen. Minder mag ook natuurlijk. De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar. Mocht het maximum aantal inschrijvingen bereikt zijn, dan plaatsen we jouw team op de wachtlijst, voor het geval er teams afzeggen.

Je schrijft jouw team in door een e-mail te sturen naar onsdorppubkwist@gmail.com met daarbij ook jouw naam en telefoonnummer. En geef ook alvast een leuke teamnaam door. De inschrijver zal als teamcaptain en contactpersoon voor de organisatie beschouwd worden. De namen van de teamleden hoeven niet doorgegeven te worden. Het inschrijfgeld is 20 euro per team. Dit betaal je op de avond zelf contant bij de ingang van de zaal.

Gezellig nakletsen

De kwis begint om 20:00 uur. De zaal zal open gaan om 19:15 uur. Na afloop van de kwis en de bekendmaking van de winnaars, rond de klok van 23:00 uur, is er nog voldoende tijd om gezellig na te kletsen in de zaal of het café van De Zwaan. Gedurende de hele avond staat het personeel van De Zwaan voor je klaar om je te voorzien van een drankje en een hapje.

Noteer de datum in jouw agenda en schrijf je vanaf 1 april in met jouw team. Houd de komende tijd de sociale media en de lokale media in de gaten voor meer informatie.


Meer informatie

Wanneer: 17 mei 2024
Tijd: 20:00 tot 23:00 uur
Waar: café restaurant de Zwaan
Kaart wordt geladen...