Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ons Dorp Pubkwist XL

Team Zagerstraat & Co met hun overwinningsbord van Ons Dorp Kwist
Foto: Ons Dorp Kwist

Zoals eerder al aangekondigd was, heeft de commissie van Ons Dorp Kwist helaas moeten besluiten dat vanwege gebrek aan middelen en vrijwilligers de kwis dit jaar niet in de gebruikelijke vorm kan gaan plaatsvinden.

De huidige commissieleden willen echter wel graag iets organiseren voor de enthousiaste kwissers in Son en Breugel. Ze hebben niet stilgezeten en komen met een nieuwe opzet voor de kwis: Ons Dorp Pubkwist XL. Op vrijdag 13 oktober zal de eerste editie van Ons Dorp Pubkwist XL plaatsvinden. Deze zal gehouden worden in de zaal van Café Restaurant De Zwaan.

Wat kun je verwachten op deze avond? Iedereen heeft wel eens gehoord van een pubquiz of heeft er aan meegedaan. De commissie van Ons Dorp Kwist zal een leuke en gezellige pubquiz organiseren deze avond, waarbij de focus ligt op het beantwoorden van vragen, maar daarnaast zullen er ook enkele verrassende vragen en opdrachten voorbij komen. Het wordt dus wat meer dan alleen kwisvragen beantwoorden.

Er zijn wel enkele verschillen met de dorpskwis zoals we die de laatste 10 jaar gekend hebben. Deelname aan Ons Dorp Pubkwist XL zal zijn in teams van maximaal vijf personen. Mocht je nu alle jaren met de kwis meegedaan hebben in een groter team, dan kun je dat team natuurlijk ook opsplitsen en in meerdere groepen van vijf personen meedoen die avond. Onderlinge competitie is ook altijd interessant.

Een ander verschil is dat er bij deze kwis niets opgezocht mag worden. Het gaat om parate kennis dus het gebruik van telefoons en andere hulpmiddelen is niet toegestaan. Het winnende team wordt aan het einde van de kwisavond bekend gemaakt. Er zal dus geen feestavond zijn twee weken later, zoals andere jaren wel het geval is geweest.

Voor 2024 wordt nog gekeken of Ons Dorp Kwist in traditionele vorm kan terugkeren. Mochten er enthousiastelingen zijn die de commissie willen versterken als bestuurslid of vragenmaker, dan staat de deur zeker open. Stuur dan een mailtje naar Freddie Louwers via flouwers@hotmail.com. Veel belangrijker zijn nog sponsoren die de kwis een warm hart toedragen en een financiële bijdrage willen leveren. Ook zij kunnen zich melden natuurlijk.

De komende tijd zullen we jullie verder op de hoogte houden van Ons Dorp Pubkwist XL. De inschrijving zal starten na de zomervakantie. Houd er rekening mee dat gezien de capaciteit van de zalen het aantal deelnemende teams niet onbeperkt zal zijn. Wees er dan dus snel bij. Noteer vrijdag 13 oktober alvast in de agenda voor dit nieuwe evenement in Son en Breugel en ga alvast op zoek naar teamgenoten die ernaar uitkijken om een gezellige avond te hebben met een grote groep kwissersuit ons dorp.


Meer informatie

Wanneer: 13 oktober 2023
Tijd: 20:00 tot 23:30 uur
Waar: café restaurant de Zwaan
Kaart wordt geladen...