Zoek
Sluit dit zoekvak.

Plein Public, Stanza Speelt Willem Wilmink

Stanza Wilmink
Foto: Stanza Wilmink

Stanza Wilmink bij Plein Public, Nederlandstalige pop muziek gewoon weer in de (gerenoveerde) Boerderij. Een CTB (Corona toegangsbewijs) is verplicht.

Stanza is een groep van vier mannen, opgericht na de dood van Bram Vermeulen in 2004. Daarop volgde een programma “Belgische helden”, met liederen van Vlaamse chansonniers. Beide programma’s werden ook in De Boerderij in Breugel gebracht. In het tv-seizoen 2017/2018 bracht “De Wereld Draait Door” een ode aan dichter, schrijver Willem Wilmink. In menig programma kon je de uitvoering van een gedicht of lied van hem horen. Die gedichten en liedteksten zijn stuk voor stuk pareltjes en grote artiesten als Herman van Veen, Boudewijn de Groot, Wieteke van Dort en Joost Prinsen hebben teksten van hem ten gehore gebracht.

In 2019 was er weer veel aandacht voor Wilmink door de veelgeprezen biografie over hem van Elsbeth Etty. Al veel eerder dan DWDD besloten Erik van Dijck en Jos van Oorschot van STANZA om met het dichtwerk en de liedteksten van Willem Wilmink aan de slag te gaan. Het lukte Willem Wilmink om tegelijkertijd verwondering, vertedering, lust en vrolijkheid op te roepen. Nergens zijn Wilminks teksten hoogdravend of clichématig. Wilmink slaat steeds de spijker op de kop en dat komt bij de luisteraar binnen. De muziek wordt ondersteund met beelden van Remko Koeneman.


Meer informatie

Wanneer: 20 november 2021
Tijd: 20:30 tot 22:30 uur
Waar: de Boerderij
Kaart wordt geladen...