Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samenspraakbijeenkomst ‘schaalsprong in de regio’

Logo samenspraak bijeenkomst gemeente Son en Breugel
Foto: Gemeente Son en Breugel

De gemeenteraad van Son en Breugel organiseert een samenspraakbijeenkomst om van inwoners te horen of Son en Breugel mee zou moeten groeien met de economische impuls in de regio.

De samenspraakbijeenkomst vindt plaats op woensdag 15 februari van 20:00 tot 22:00 uur in het dorpshuis. Aanmelden kan via griffie@sonenbreugel.nl.

Tijdens de samenspraakbijeenkomst gaat Jeroen Dijsselbloem, de burgemeester van Eindhoven, in op wat de schaalsprong inhoudt. Wethouder Jelle de Jong zal ingaan op het perspectief van Son en Breugel. In het tweede deel van de avond vindt een discussie plaats met alle aanwezigen en een deskundigenpanel.

De schaalsprong

De ontwikkelingen in de Brainport regio gaan zo snel, dat we kunnen spreken van een “schaalsprong”. Deze economische impuls betekent ook dat in de regio meer dan 55.000 extra inwoners moeten worden gehuisvest. Daarvoor zijn woningen en ook infrastructuur, scholen, winkels en sociale voorzieningen nodig.

Wil Son en Breugel haar dorpse karakter behouden of juist gaan verstedelijken? De komende jaren moet de gemeenteraad scherpe keuzes maken. Gaat Son en Breugel bijvoorbeeld de hoogte in bouwen? Is men bereid groen op te offeren?

Wat vinden inwoners?

De economische toplocatie van de Brainport regio brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van vervoer, zorg en wonen. Wat betekent dat voor het dorpse karakter van Son en Breugel? De gemeenteraad van Son en Breugel organiseert een samenspraakbijeenkomst om te horen hoe inwoners en andere belangstellenden hierover denken.


Meer informatie

Wanneer: 15 februari 2023
Tijd: 20:00 tot 22:00 uur
Waar: Dorpshuis
Kaart wordt geladen...