Search
Close this search box.

Themamiddag over dementie: inzichten en de invloed van leefstijl

Inloopmiddag over dementie tijdens de Wereld Alzheimer Dag
Foto: Matthias Zomer CC0

Op vrijdagmiddag 21 april 2023 organiseert de werkgroep Dementie Vriendelijk Son en Breugel (DVSB) in het Dommelhuis een themamiddag over dementie en de invloed van de leefstijl hierop. Geriater Simone Verhaar en geriater in opleiding Nicky de Rooij uit het Catharinaziekenhuis zijn de sprekers op deze middag.

Aanvang van de lezingen is 14:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur). De toegang is gratis. Tijdens de themamiddag zullen twee onderwerpen centraal staan; dementie in het algemeen en leefstijl in het kader van dementie.

In de eerste helft zult u horen wat dementie ook alweer inhoudt en willen we kennis graag opfrissen, aangevuld met de laatste inzichten. Vragen die aan bod zullen komen zijn bijvoorbeeld: Hoe wordt de diagnose dementie gesteld? Welke vormen van dementie zijn er? En welke tips en adviezen kunnen wij u geven?

Leefstijl

In het tweede deel zal leefstijl centraal staan, de laatste jaren wordt veel onderzoek gedaan naar de invloed van leefstijl op de hersenen. Onderzoekers denken dat 40% van gevallen van dementie samenhangt met leefstijl. Er zijn meerdere leefstijlfactoren die dementie positief of negatief beïnvloeden. Wat is er tot nu toe bekend? En wat houdt een gezonde leefstijl precies in? Wat kunt u doen om uw leefstijl te optimaliseren?

Door het beantwoorden van deze vragen tijdens de themamiddag hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het vergroten van uw kennis omtrent dit onderwerp. Iedereen is van harte welkom en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.


Meer informatie

Wanneer: 21 april 2023
Tijd: 14:00 tot 16:30 uur
Waar: Dorpshuis
Kaart wordt geladen...