Search
Close this search box.

Vestzakkomedie: Kortsluiting

De lichtgevende letters 'Vestzaktheater' op de gevel van het Vestzak
Foto: Ons Son en Breugel

Na het succes van de grote productie Vette vis bij de erfenis? presenteert de Vestzakkomedie zich met de veel kleinere productie Kortsluiting op een heel andere manier: klein, fijn en intens.

Victor lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Hij probeert zijn vergeetachtigheid zo veel mogelijk te verbergen. Daarbij is hij altijd gefascineerd geweest door taal. ‘Taal is het enige wat ik nog heb,’ zegt hij op een gegeven moment. Toch merkt hij dat de taal hem door de vingers glipt. Voor zijn directe omgeving is het moeilijk hiermee om te gaan. Echtgenote Charlotte wordt geconfronteerd met een man die af en toe niet weet wie zij is en haar aanspreekt als een vreemde. Zoon Thomas heeft zo zijn eigen besognes. Buurvrouw Eva is wel bezorgd en lief, maar heeft eigenlijk een dubbele agenda.

Haye van der Heyden verstaat als geen ander de kunst om ogenschijnlijk zware onderwerpen op een luchtige manier te benaderen. Zo ook in Kortsluiting, dat de schrijver zelf als een van zijn beste stukken beschouwt. We zien herkenbare personages in realistische situaties. Ondanks het serieuze thema valt er genoeg te lachen. Voor alle toneelliefhebbers, maar zeker ook voor mensen die op de een of andere manier bij de ziekte betrokken zijn, is het stuk een aanrader.

Voorstellingen Vestzakkomedie:

  • Vrijdag 12 november 2021 om 20:15 uur
  • Zaterdag 13 november 2021 om 20:15 uur
  • Woensdag 17 november 2021 om 14:00 uur
  • Vrijdag 19 november 2021 om 20:15 uur
  • Zaterdag 20 november 2021 om 20:15 uur

Kijk voor meer informatie op de website van het Vestzakkomedie.


Meer informatie

Wanneer: 12 november 2021 tot 20 november 2021
Tijd: 20:15 tot 22:45 uur
Waar: het Vestzak
Kaart wordt geladen...