Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vestzakkomedie: Repelsteeltje en de blinde prinses

Vestzakkomedie Repelsteeltje en de blinde prinses
Foto: Vestzakkomedie

De Vestzakkomedie bestaat 35 jaar en speelt de voorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses. Oorspronkelijk een familievoorstelling van het RO theater over ons koningshuis in de 60’er jaren en het sprookje Repelsteeltje.

Het broeit op Soestdijk tussen koningin Juliana en schuinsmarcheerder Prins Bernhard. Dan arriveert Greet Hofmans, een geheimzinnige gebedsgenezeres, op het paleis. Greet probeert het (bijna) blinde prinsesje Marijke te genezen en ook Juliana lijkt gecharmeerd van de emanciperende invloed van Greet. Bernhard verzint een plan om Juliana van de troon te stoten en nodigt zijn moeder Armgard uit om op het hof te komen wonen.

Het broeit ook bij de arme varkenshoeder Joost, die zijn handen vol heeft aan zijn puberdochter Sterre. Ondertussen doen Repelsteeltje en zijn vrouw Karla hun best om hun huwelijk te redden, op zoek naar een groots en meeslepend leven.

Repelsteeltje en de blinde prinses is een volwassen voorstelling vol grappige verwikkelingen en snedige dialogen, waarbij liefdevol tegen het koningshuis wordt geschopt.

Een visueel avontuur en een ode aan de Nederpop van de jaren 60. Regisseur Willem Schouten regisseerde eerder bij de Vestzakkomedie de stukken “De dochter van de boevenkoning”, “Lang en gelukkig”, “Alle dagen van ons leven” en afgelopen jaar “De schoonmaaksters.”

De première van Repelsteeltje en de blinde prinses is op vrijdag 10 november. Daarna volgen voorstellingen op zaterdag 11 november, woensdag 15 november, vrijdag 17 november en zaterdag 18 november. Alle voorstellingen hebben een aanvangstijd om 20:15 uur.

Poster Vestzakkomedie: Repelsteeltje en de blinde prinses

 


Meer informatie

Wanneer: 10 november 2023 tot 18 november 2023
Tijd: 20:15 tot 23:00 uur
Waar: Dorpshuis
Kaart wordt geladen...