Search
Close this search box.

Bijenhotel voor alle basisscholen in Son en Breugel

Leerlingen van de Emiliusschool bij hun bijenhotel
Foto: Gemeente Son en Breugel

Op dinsdag 7 en woensdag 8 november krijgen zes basisscholen in Son en Breugel ieder een bijenhotel. Ze dragen bij aan het verbeteren van de biodiversiteit en bieden ze iets educatiefs voor de scholen.

Bijenhotels zijn goed voor de lokale biodiversiteit. Bijen zijn onmisbaar en steken niet. Veruit het grootste deel van de bestuiving van fruitbomen, gewassen en bloemen in Nederland gebeurt door wilde bijen. En juist met dat soort gaat het niet goed. Waar ze vroeger makkelijk in gaatjes en kieren in huizen eitjes konden leggen, is dat door de hermetisch afgesloten en dicht gekitte (nieuwbouw)huizen tegenwoordig een stuk moeilijker. Juist daarom is een bijenhotel zo belangrijk voor wilde bijen.

Bovendien dient het bijenhotel educatieve doeleinden voor de basisscholen. Bij het plaatsen van de bijenhotels is een voorlichtingsmoment, maar de scholen kunnen het bijenhotel zelf ook meenemen in hun lesmateriaal.

Locaties

De bijenhotels worden op 7 en 8 november geplaatst bij zes basisscholen in Son en Breugel:

  1. De Ruimte
  2. De Bloktempel
  3. Emiliusschool
  4. De Harlekijn
  5. De Sonnewijzer
  6. De Stokland

De nieuwe school BuitensteBinnen wordt hierbij niet vergeten. Hier wordt het bijenhotel geplaatst wanneer de bouw van de school is afgerond. Naar verwachting is dit in het voorjaar van 2024.