Search
Close this search box.

Brief namens de burgemeester: beste inwoners

Burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen
Foto: Gemeente Son en Breugel

Ons doorgaans zo rustige dorp is de afgelopen weken opgeschrikt door twee incidenten. Op zaterdagochtend 12 augustus vond een ramkraak plaats bij een juwelierszaak in het centrum. De inbrekers namen diverse sieraden mee. De politie en andere hulpverlening waren gelukkig snel ter plaatse. Ook veel dorpsgenoten bekommerden zich om de eigenaar van de winkel, op wie deze inbraak enorme impact had.

Op dit moment treffen we veiligheidsmaatregelen voor het pand, zodat ramkraken daar in de toekomst niet meer mogelijk zijn.

In het centrum zorgde een man met verward gedrag zondag tijdens de jaarmarkt voor onrust. De politie heeft de man ingesloten en opgevangen. Er is hulp voor de man geregeld. Dankzij de efficiënte en zorgvuldige werkwijze van de politie heeft het overgrote deel van de marktbezoekers niets gemerkt van het incident. De veiligheid van de bezoekers is niet in het geding geweest.

Mijn complimenten gaan uit naar alle mensen die, professioneel of vrijwillig, geholpen hebben. Ter plaatse, bij de nazorg en bij de ondersteuning van betrokkenen. Het kenmerkt ons dorp, waar we er voor elkaar zijn en omzien naar elkaar.

Samen houden we onze gemeente veilig en leefbaar. Iedereen kan een steentje bijdragen. Ziet u bijvoorbeeld een verdachte situatie, bel dan de politie via 0900 – 8844. Is het heel dringend? Bel dan 112. Meldt u liever anoniem? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Kent of bent u iemand die een luisterend oor zoekt of hulp nodig heeft? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers van het Centrum Maatschappelijke Deelname: 0499 – 491 470. Op www.cmdsonenbreugel.nl vindt u meer informatie over hulp en ondersteuning.

Suzanne Otters-Bruijnen, burgemeester van Son en Breugel

Je las zojuist een ingezonden brief. Ons Son en Breugel biedt graag een podium voor lezers om hun gedachten, mening of gevoelens te delen, omdat vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Zolang het maar goed geschreven, onderbouwd en feitelijk is. De inhoud van de ingezonden brief is geen reflectie van de gedachten, mening of gevoelens van de redactie.

Zelf een ingezonden brief delen? Stuur het naar redactie@onssonenbreugel.nl.