Gemeente en politie zoeken Junior Cyber Agents voor HackShield

Burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen en digitale wijkagent David bij basisschool de Stokland voor HackShield
Foto: Gemeente Son en Breugel

Vandaag kregen leerlingen van verschillende groepen van basisschool De Ruimte en basisschool De Stokland burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen en digitaal wijkagent David op bezoek. David en de burgemeester vertelden hen over HackShield en riepen de kinderen op om de gemeente en de politie te helpen in de strijd tegen online criminelen.

De gemeente heeft alle andere basisscholen met een brief en informatiemateriaal gevraagd om bij ouders en kinderen aandacht te vragen voor dit educatieve project. De drie kinderen die de meeste punten halen, worden op 14 november van dit jaar door de burgemeester officieel gehuldigd tot Junior Cyber Agent. En ze krijgen een mooi cadeau.

HackShield

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Steeds meer mensen worden slachtoffer van online oplichtingspraktijken. Criminelen proberen op slinkse wijze via telefoons of computers binnen te komen en mensen geld af te pakken. Of soms laten ze een virus achter op je computer. Met HackShield leren kinderen de gevaren snel te herkennen en kunnen zij hun ouders, opa’s en oma’s en vrienden waarschuwen.

Kinderen kunnen zich, uiteraard met toestemming van de ouders, aanmelden voor de game op www.joinhackshield.nl. Op die website staat ook meer informatie over het spel, de voorwaarden, doelstellingen en privacy.

Burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen en digitale wijkagent David bij basisschool de Ruimte voor HackShield
Foto: Gemeente Son en Breugel

Post article

Post article