Zoek
Sluit dit zoekvak.
Logo van gemeente Son en Breugel

Beste inwoners,

We communiceren en regelen steeds meer online. Bankzaken, winkelen, een reis boeken en nog veel meer. Het maakt ons leven in veel opzichten een stuk makkelijker. Er zit echter ook een keerzijde aan. Internetcriminelen liggen namelijk op de loer.

Zo’n 2,2 miljoen mensen kregen vorig jaar te maken met online criminaliteit. In Son en Breugel deden 74 inwoners aangifte van cybercrime. Uit recent wetenschappelijk onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Datacentrum (WODC) blijkt dat maar weinig mensen aangifte doen van online criminaliteit. We denken daarom dat er ook in onze gemeente veel meer inwoners mee te maken kregen.

Echt iedereen kan slachtoffer worden van online misleiding of fraude. Internetcriminelen doen zich namelijk voor als iemand anders om uw gegevens te stelen of om u op te lichten. Dat gebeurt meestal via mail, sms of WhatsApp. De criminelen maken daarbij gebruik van eigenschappen, die we als mens hebben, zoals nieuwsgierigheid en vertrouwen.

De criminele berichten lijken op het eerste gezicht vaak te komen van een betrouwbaar persoon of een bedrijf, bijvoorbeeld een vriend, uw bank of een winkel. Ook kunt u terechtkomen op een website van een winkel die mooie producten lijkt te verkopen en die nep blijkt te zijn. U betaalt voor uw product, u ontvangt niets en uw geld krijgt u vervolgens niet meer terug.

Ontvangt u een bericht via mail, sms of WhatsApp? Klik niet op links in het bericht en/of antwoord niet meteen. Controleer altijd de afzender en de boodschap van het bericht. Op www.veiliginternetten.nl vindt u meer informatie. Dit is een betrouwbare website, geeft antwoord op vragen en biedt hulp bij problemen.

Krijgt u te maken met online criminaliteit?
Meld het of doe aangifte. Anders kan de politie niets doen en kunnen criminelen hun illegale praktijken voortzetten en nieuwe slachtoffers maken.

Melden of aangifte doen kan via www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen. Uw aangifte is erg belangrijk in de strijd tegen internetcriminelen. Laten we samen waakzaam zijn voor een veilige samenleving.

Burgemeester Suzanne Otters- Bruijnen

Nieuwe speeltoestellen in speeltuin Molenwiek

We gaan in speeltuin De Molenwiek nieuwe speeltoestellen plaatsen. 

Wat gaat er gebeuren?

 • Er komt een groot combitoestel.
 • Voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar plaatsen we een glijbaanhuisje.
 • We plaatsen ook een speeltoestel met een superleuke ouder-kind schommel en een gewone schommel.
 • Er komen 2 nieuwe wipkippen.
 • Van het speeltoestel voor kleine kinderen met de draaischijf, vervangen we de draaischijf.
 • De versleten combitoestellen verwijderen we.

Planning: begin mei?
Alle nieuwe toestellen hebben een flinke levertijd. We verwachten nu dat ze begin mei geleverd gaan worden. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen kinderen, als we de nieuwe toestellen gaan plaatsen, niet in de speeltuin spelen. Zodra we weten wanneer de toestellen geleverd worden, laten we weten wanneer we ze plaatsen.

Oude toestellen verwijderen
In de speeltuin zijn 2 grote toestellen afgekeurd door de inspectie (NVWA). De toestellen zijn oud en niet meer te repareren. Ze zijn enige tijd afgezet met hekken en de medewerkers van de buitendienst verwijderen ze op 28 maart 2024.

De kinderen kunnen vanwege veiligheid op deze dag niet in de speeltuin spelen. Ook het speeltoestel met de draaischijf is afgezet met hekken. Zodra de schijf vervangen is, halen we de hekken daar weg.

Speeltuin voor kleine en grote kinderen
Het vervangen van de speeltoestellen heeft helaas langer geduurd dan we hadden gehoopt en verwacht. Door de vervanging van de toestellen en de aanschaf van een aantal nieuwe toestellen te combineren, kunnen we nu wel de speeltuin een nieuwe impuls geven. Met hopelijk weer veel speelplezier voor alle kinderen, zowel de kleine als de grote kinderen.

Meepraten over duurzaamheid in Son en Breugel?

Wilt u meepraten over het thema duurzaamheid?
Kom dan op woensdag 27 maart 2024 van 19:00 – 21:00 uur naar Café-Restaurant De Zwaan.

Duurzaam: praktijk en beleid
We delen tijdens deze avond in een korte presentatie wat wij doen op het gebied van duurzaamheid en wat er de komende jaren op ons afkomt.

In ons beleid willen we uitspreken en vastleggen wat we de komende jaren gaan doen. We horen graag wat inwoners van Son en Breugel hierin belangrijk vinden.

Duurzaamheid komt terug in veel van ons beleid, onze uitvoering en regelingen. We hebben in kaart gebracht wat we al doen en waar nog kansen liggen. De komende tijd willen we dit omzetten naar een keuzes voor de komende jaren.

U bent van harte welkom
Zien we u op 27 maart 2024 in Café-Restaurant De Zwaan? Aanmelden is niet nodig maar waarderen we wel. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar
duurzaam@sonenbreugel.nl.

Politiek Avond Donderdag 21 maart 2024

Tijdens deze Politieke Avond komen de volgende onderwerpen aan bod:

Adviserend

 • Regionale mobiliteitsvisie – sessie 1

Informerend

 • Jeugdhulp, processen en ontwikkelingen – sessie 2

Besluitvormend – raadsvergadering

 • Benoeming burgerlid VOOR U!
 • Kredietverhoging herinrichting milieustraat
 • Variantenonderzoek ontsluiting Jansen
 • De Groene Zone Zonnepanelen
 • Aanvullende criteria lokale omroep

Praktische informatie:

 • De agenda kan veranderen. Kijk voor de actuele agenda op sonenbreugel.notubiz.nl
 • Bij een adviserende of informerende sessie kunt u als luisteraar aanwezig zijn. Vooraf aan-melden is niet nodig.
 • Bij de raadsvergadering kunt u als luisteraar aanwezig zijn. Vooraf aanmelden is niet nodig.
 • De volgende Politieke Avond is op donderdag 4 april 2024.

NK-tegelwippen weer van start

Vanaf 21 maart tot en met 31 oktober 2024 doet Son en Breugel weer mee met het NK-tegelwippen. Dit is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. Iedereen kan meedoen door tegels in z’n voor-, achter-, of geveltuin te vervangen door groen.

Wipt u ook mee? Meld uw gewipte tegels aan via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen/ en ze worden opgeteld bij de Tegelteller van Son en Breugel. Zo werken we samen toe naar een groenere, klimaatbestendige en gezonde leefomgeving!

Gewipte tegels kunt u gratis inleveren op de Milieustraat op vertoon van de bevestigingsmail van het NK-tegelwippen en uw milieupas.

Kijk op www.sonenbreugel.nl/NK-tegelwippen voor meer informatie.

Afvalinzameling

In de week van maandag 25 maart 2024 t/m vrijdag 29 maart 2024 worden de volgende afvalstroom ingezameld:

PMD

Meer informatie

Alle actuele informatie over de afvalinzameling vindt u in de digitale afvalkalender van Blink. U kunt de Blink app gratis downloaden in de Google Play of App Store.

Afval niet opgehaald?
Neem dan contact op met afvalinzamelaar Blink via 0800-0492 of klantenservice@mijnblink.nl.

Werkzaamheden

Ekkersrijt
Van maandag 18 t/m vrijdag 29 maart 2024 worden er onderhoudswerkzaamheden verricht aan de reclamemast van Ikea op bedrijventerrein Ekkersrijt.

 • Het wegvak in de bocht bij deze mast wordt afgesloten voor alle verkeer en het normaal geldende éénrichtingsverkeer wordt tijdelijk opgeheven.
 • Ter hoogte van het afgesloten wegvak zijn verschillende parkeervakken tijdelijk niet bereikbaar en voorzien van een tijdelijke wegsleepregeling met bebording.

Ockhuizenweg
Van maandag 18 maart t/m woensdag 8 mei 2024 worden er reconstructiewerkzaamheden ver-richt aan de Ockhuizenweg.

 • Deze weg wordt volledig afgesloten voor alle verkeer.
 • Deze werkzaamheden vinden in drie fases plaats. De weg is gedurende de hele genoemde periode (alle fases) volledig afgesloten.
 • Er zijn verschillende omleidingen ingesteld, onder andere ook een voor vrachtwagens.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze en andere werkzaamheden, kijkt u op www.sonenbreugel.nl/werkzaamheden

Nederlands_verkeersbord_J16.svg

Bijeenkomst werkgroep Aardgasvrij ’t Zand

De werkgroep Aardgasvrij ’t Zand nodigt inwoners van ’t Zand en ook inwoners van andere wijken van harte uit voor een bijeenkomst op maandag 25 maart 2024, vanaf 19.30 uur in Café De Zwaan.

De leden van de werkgroep, de gemeente en HetEnergiebureau praten iedereen dan graag bij over waar ze nu staan met het uitvoeringsplan aardgasvrij voor de wijk ’t Zand: de oplossingen die ze in beeld hebben komen aan bod, welke overwegingen daarbij horen (zowel technische aspecten, de financiële kant en randvoorwaarden), de eerste bevindingen van de woningscans die afgelopen tijd hebben plaatsgevonden bij 8 buurtgenoten.

Uiteraard geven zij ook ruimte voor interactie en vragen.

Aanmelden = fijn
Aanmelden kan vanaf via www.hetzandaardgasvrij.nl of met een e-mail naar info@hetzandaardgasvrij.nl. Let op: aanmelden is niet verplicht, maar is voor de voorbereiding van de avond wel fijn. Uiteraard kunt u op 25 maart 2024 ook gewoon binnenlopen.

Bekendmakingen

Wij bieden op deze pagina een overzicht van de bekendmakingen aan. De volledige informatie vindt u op overheid.nl/bekendmakingen.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen, plannen en plaatselijke regelgeving? Op www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt vindt u informatie over uw buurt. U kunt ook gebruikmaken van de e-mailservice.

Stukken digitaal inzien
Wilt u stukken inzien, digitaal of op papier? Neem dan contact op via 0499-491491.

Aangevraagde omgevingsvergunningen
NB Aangevraagde vergunningen liggen niet ter inzage.
8 maart 2024
Geuzenberg 1, 5691 DP (bouwen)

Verleende omgevingsvergunning
14 maart 2024
Potjesberg 3, 5691 DH (bouwen)

Verlengen beslistermijn omgevingsvergunning
14 maart 2024
Ekkersrijt 7204, 5692 HE – besluit met 6 weken verlengd

Voornemen tot verkoop grond
Zagerstraat, perceel Sectie E, nummer 2876 – Enexis B.V.