Search
Close this search box.
Logo van gemeente Son en Breugel

Gratis cursus Politiek Actief voor de Gemeente

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid?

Op deze vragen – en nog meer vragen – krijgt u antwoord als u deelneemt aan deze cursus.

De cursus, aangeboden door ProDemos, bevat een debattraining en ontmoetingen met politici en bestuurders. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot worden alle deelnemers uitgenodigd een vergadering van de gemeenteraad bij de te wonen.

Interesse in politiek
De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. De cursus is zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

De cursus start op dinsdag 29 oktober 2024 en bestaat uit 5 bijeenkomsten. Meedoen is gratis en aanmelden kan via politiekactief@sonenbreugel.nl. Let op, er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Bijeenkomst Centrumvisie

Op woensdag 26 juni 2024 hebben we een inloopavond georganiseerd over de centrumvisie. We hebben zo’n 70 inwoners mogen ontmoeten. Wethouder Jan Boersma was aanwezig en sprak met de aanwezigen. Het presenteren van een drietal scenario’s over de visie voor het centrum
stond hierbij centraal.

Hoe ziet ons centrum er in de toekomst uit?
We hebben tijdens de bijeenkomst een presentatie laten zien met de mogelijkheden die zijn opgehaald in de afgelopen maanden en die zijn samengevoegd tot de 3 scenario’s. Online hebben inwoners hierover ook een enquête in kunnen vullen.

Deze input en de vragen/opmerkingen die we die avond hebben opgehaald, nemen we mee in de verdere ontwikkeling van de centrumvisie.

De visie geeft straks richting aan de toekomst van het centrum, maar de uitvoering staat nog niet vast. De komende periode krijgt de centrumvisie meer vorm. Hierbij willen we zoveel mogelijk inwoners en ondernemers bij betrekken. Het centrum van Son is tenslotte van ons allemaal.

Lintjesregen 2025, wees er op tijd bij

Elk jaar ontvangen enkele inwoners van Son en Breugel ter gelegenheid van Koningsdag een Koninklijke onderscheiding.

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Verstuur dan tijdig via de website www.lintjes.nl een verzoek naar de gemeente (lintjes.nl > voordragen). Een medewerker van het kabinet van de burgemeester neemt dan contact met u op om de vervolgprocedure te bespreken en om te overleggen welke gegevens nodig zijn om de voordracht compleet te maken.

Houd er rekening mee dat de complete voordracht vóór 15 juli 2024 bij de gemeente moet zijn ingediend. Iedereen kan één of meerdere personen voordragen.

Wilt u meer weten over Koninklijke onderscheidingen? Raadpleeg dan de website www.lintjes.nl. Of neem contact op met Hans Verheul, telefoon 06 431 60 765 of via e-mail h.verheul@sonenbreugel.nl

Afvalinzameling

In de week van maandag 15 juli 2024 t/m vrijdag 19 juli 2024 wordt de volgende afvalstroom ingezameld:

PMD

In de week van maandag 22 juli 2024 t/m vrijdag 26 juli 2024 worden de volgende afvalstromen ingezameld:

GFT

Papier

In de week van maandag 29 juli 2024 t/m vrijdag 2 augustus 2024 worden de volgende afvalstroom ingezameld:

PMD

Rest-afval

In de week van maandag 5 augustus 2024 t/m vrijdag 9 augustus 2024 worden de volgende afvalstromen ingezameld:

GFT

Papier

In de week van maandag 12 augustus 2024 t/m vrijdag 16 augustus 2024 wordt de volgende afvalstroom ingezameld:

PMD

Meer informatie
Alle actuele informatie over de afvalinzameling vindt u in de digitale afvalkalender van Blink. U kunt de Blink app gratis downloaden in de Google Play of App Store.

Afval niet opgehaald?
Neem dan contact op met afvalinzamelaar Blink via 0800-0492 of klantenservice@mijnblink.nl.

Ken jij/kent u een Son en Breugelse held jonger dan 19 jaar?

Ken jij/kent u een jonge held die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Meld die held dan aan voor de jeugdpenning! De burgemeester wil graag ieder jaar een jonge Son en Breugelse held (jonger dan 19 jaar) in het zonnetje zetten. Dat doet zij door het uitreiken van de jeugdpenning Son en Breugel.

Wie is een held?
We noemen een paar voorbeelden. Een kind dat of een jongere die

  • iets bijzonders heeft gedaan;
  • een bijzonder sportprestatie heeft geleverd;
  • een voorbeeld is voor anderen;
  • lange tijd een familielid, oudere of zieke helpt;
  • iedere week boodschappen doet voor iemand in de buurt;
  • veel werk doet voor een vereniging;
  • een goede inzamelactie heeft georganiseerd voor een goed doel.

Aanmelden
Ken jij of kent u een Son en Breugelse held jonger dan 19 jaar? Meld die persoon dan aan voor de Jeugdpenning. Stuur voor 1 augustus 2024 een email naar de burgemeester met de reden waarom jij/u denkt dat die persoon een jeugdpenning verdient: jeugdpenning@sonenbreugel.nl

Nieuws van de gemeente in de zomerperiode

In de zomerperiode verschijnt DeMooiSonenBreugelKrant niet op woensdag 17 juli, 24 juli, 31 juli en 7 augustus. Dat betekent dat er in deze periode ook geen pagina’s met gemeentenieuws verschijnen.

Tijdens deze 4 weken:

Bekendmakingen

Wij bieden op deze pagina een overzicht van de bekendmakingen aan. De volledige informatie vindt u op overheid.nl/bekendmakingen.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen, plannen en plaatselijke regelgeving? Op www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt vindt u informatie over uw buurt. U kunt ook gebruikmaken van de e-mailservice.

Stukken digitaal inzien
Wilt u stukken inzien, digitaal of op papier? Neem dan contact op via 0499-491491.

Verleende omgevingsvergunningen
1 juli 2024
Ekkersrijt 4105, 5692 DD – plaatsen gevelreclame (bouwen)
Peellaan 44, 5691 LL – veranderen voorgevel (bouwen)
Berkenlaan 9, 5691 CN – bouwen woonhuis (bouwen)
03 juli 2024
Rooijseweg ongenummerd – bouwwerk jongeren ontmoetingsplek (bouwen)

Geweigerde omgevingsvergunning
02 juli 2024
Hendrik Veenemanstraat 94, 5691 BD – kappen boom (kappen)

Evenementenvergunning
28 juni 2024
Oranjeplein EK-voetbal op het Kerkplein op 2 juli, 6, juli, 10 en 14 juli 2024: evenementenvergunning en tijdelijke verkeersmaatregel