Logo van gemeente Son en Breugel

Landelijke Open Monumentendag in Son en Breugel

Op zaterdag 9 september 2023 is de landelijke Open monumentendag. Duizenden monumenten in Nederland openen op 9 en 10 september 2023 gratis hun deuren voor het publiek. In Son en Breugel nemen op zaterdag het vrieshuisje en het gemeentehuis deel.

Nieuwe monumentenschildjes
Het vrieshuisje en het gemeentehuis zijn nog niet voorzien van een officieel monumentenschildje. De Open Monumentendag is een mooi moment om ze te onthullen en mensen de mogelijkheid te bieden om deze locaties te bezoeken.
Wethouder Jan Boersma gaat de gemeentelijke monumentenschildjes op het gemeentehuis en het vrieshuisje feestelijk onthullen. Alle schildjes hebben een nieuw ontwerp.

‘Levend erfgoed’
Het thema van de monumentendag is: Levend Erfgoed. Hierbij gaat het over culturele gebruiken die samenhangen met monumenten. Een goed voorbeeld is het vrieshuisje gelegen aan de Driehoek in Son en Breugel. Een gemeenschappelijke voorziening uit de tijd datnog lang niet ieder huishouden zelf een eigen diepvriezer in huis had staan.

Programma
Er is een leuk, uitgebreid programma van 13.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

  • 13.00 uur: Rondwandeling met als thema 100 jaar bestaan Wilhelminakanaal. Startpunt ’t Haventje – Eindpunt vrieshuisje.
  • 14.00 uur: Koffie met gebak uit de straat. Aansluitend bezoek vrieshuisje – Fototentoonstelling 100 jaar Wilhelminakanaal
  • 14.15 uur: Onthulling monumentenschildje op het vrieshuisje door wethouder Jan Boersma
  • 15.00 uur: Onthulling monumentenschildje op het gemeentehuis door wethouder Jan Boersma
  • 15.30 uur: Lezing Adriaan Risseeuw voorzitter Monumentencommissie Son en Breugel in de raadzaal over de erfgoedwaarde van het gemeentehuis en het vrieshuisje en het belang van monumenten voor de cultuurhistorische identiteit van Son en Breugel.
  • 16.00: Einde

Regionaal energieloket

Vraagt u zich af hoe u uw huis het beste kunt verduurzamen? Wij werken samen met het Regionaal Energieloket.

Op de website van het Regionaal Energieloket (https://regionaalenergieloket.nl/son-en-breugel) vindt u informatie over bijvoorbeeld vloer-, bodem-, muur- en dakisolatie en isolerend glas. Maar ook onze lokale regelingen en subsidies én de nationale. Wilt u liever persoonlijk advies, dan kunt u bellen met of mailen naar de klantenservice: 088 525 4110 (lokaal tarief) / vragen@regionaalenergieloket.nl.

Afvalinzameling

In de week van maandag 24 juli 2023 t/m vrijdag 28 juli 2023 worden de volgende afvalstromen ingezameld:

GFT

PMD

Afvalinzameling

In de week van maandag 31 juli 2023 t/m vrijdag 4 augustus 2023 worden de volgende afvalstromen ingezameld:

GFT

PMD

Papier

Restafval

Afvalinzameling

In de week van maandag 7 augustus 2023 t/m
vrijdag 11 augustus 2023 worden de volgende afvalstromen ingezameld:

GFT

PMD

Afvalinzameling

In de week van maandag 14 augustus 2023 t/m vrijdag 18 augustus 2023 worden de volgende afvalstromen ingezameld:

GFT

PMD

Papier

Restafval

Afvalinzameling

In de week van maandag 21 augustus 2023 t/m vrijdag 25 augustus 2023 worden de volgende afvalstromen ingezameld

GFT

PMD

Meer informatie

Alle actuele informatie over de afvalinzameling vindt u in de digitale afvalkalender van Blink. U kunt de Blink app gratis downloaden in de Google Play of App Store.

Afval niet opgehaald?
Neem dan contact op met afvalinzamelaar Blink via 0800-0492 of klantenservice@mijnblink.nl.

Een veilig, leefbaar en bereikbaar Son en Breugel: denkt u met ons mee?

Wij streven naar een veilig, leefbaar en bereikbaar dorp voor iedereen. In een nieuw Mobiliteitsplan leggen we vast hoe we dat willen bereiken.

Mobiliteitsplan
Een Mobiliteitsplan bevat een beoordeling van de huidige verkeerssituatie in de gemeente. Hoe staat het bijvoorbeeld met de verkeersveiligheid? Is het centrum van Son veilig en comfortabel bereikbaar voor fietsers en voetgangers? Welke overlast ervaren bewoners eventueel van het verkeer?

Uw mening telt
Wij horen graag van u wat u vindt van de huidige verkeersituatie in Son en Breugel. Via een online enquête kunt u hierover uw mening geven. Ook kunt u aangeven waar we in de toekomst aandacht aan moeten besteden. De enquête kunt u invullen via www.sonenbreugel.nl (Kijk bij Actueel/ nieuws) of via de QR-code. U heeft tot 1 augustus de gelegenheid om de enquête in te vullen.

Als u de enquête niet digitaal in kunt vullen, dan kunt u de papieren enquête ophalen aan de balie in het gemeentehuis.

Wip je mee?

Tot en met 31 oktober 2023 doet Son en Breugel mee aan het NK-tegelwippen. Om inwoners een handje te helpen, kunnen gewipte tegels elk weekend op vrijdag en zaterdag gratis ingeleverd kunnen worden bij de Milieustraat.

Kijk op www.sonenbreugel.nl/nk-tegelwippen voor meer informatie over de data en voorwaarden.

Zomervakantie

In de komende zomerperiode verschijnt DeMooiSonenBreugelKrant niet op woensdag 26 juli, 2 augustus, 9 augustus en 16 augustus 2023.

Dat betekent dat er in deze periode ook geen pagina met gemeentenieuws verschijnt. Dit geldt ook voor de digitale gemeentepagina op Ons Son en Breugel. De eerstvolgende pagina verschijnt op woensdag 23 augustus 2023.

De bekendmakingen op overheid.nl/officiëlebekendmakingen.nl plaatsen we tijdens deze weken wel.

Nieuws, mededelingen, aankondigingen enzovoort verspreiden we in deze weken via onze social media kanalen en onze website.

Bekendmakingen

Wij bieden op deze pagina een overzicht van de bekendmakingen aan. De volledige informatie vindt u op overheid.nl/bekendmakingen.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen, plannen en plaatselijke regelgeving? Op www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt vindt u informatie over uw buurt. U kunt ook gebruikmaken van de e-mailservice.

Stukken digitaal inzien
Wilt u stukken inzien, digitaal of op papier? Neem dan contact op via 0499-491491.

Aangevraagde omgevingsvergunningen
NB Aangevraagde vergunningen liggen niet ter inzage.
12 juli 2023
Sonniuswijk 42, 5691 PE (bouwen)

Verlengen beslistermijn omgevingsvergunning
13 juli 2023
Ekkersrijt 1407, 5692 AL – beslistermijn met 6 weken verlengd

Evenementen
12 juli 2023
Rijnlaan Straatbarbecue, 16 september 2023 – Verkeersmaatregel
Kleine Beerlaan Burendag, 24 september 2023 – Verkeersmaatregel

Voornemen tot verkoop grond
Aan de Europalaan / perceel A 4595