Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inschrijving voor duurzaamheidsprijs 2023 gestart

Imkerscollectief de Honingtuin wint Frans Zaal Bokaal, de duurzaamheidsprijs
Foto: Ons Son en Breugel

Inwoners van Son en Breugel kunnen tot en met 31 oktober 2023 iemand (of zichzelf) of een organisatie nomineren voor de duurzaamheidsprijs. Personen of organisaties die een bijdrage leveren aan het verduurzamen van Son en Breugel komen in aanmerking voor de prijs. De beste inzending wint de Frans-Zaal Bokaal en een bijpassend cadeau. Belangrijk is dat het idee voor de samenleving van Son en Breugel is en niet een individueel doel dient.

“De duurzaamheidsprijs is bedoeld om initiatiefnemers die duurzaam bezig zijn in het zonnetje te zetten. Zo belonen we duurzame initiatieven en inspireren we andere inwoners om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Belangrijk is wel dat het maatschappelijke impact heeft,” aldus duurzaamheidswethouder Steven Grevink.

Het initiatief kan betrekking hebben op allerlei verschillende thema’s binnen duurzaamheid. Denk hierbij onder andere aan (het afkoppelen van) water, tegengaan van voedselverspilling, (recyclen van) afval, omgaan met klimaatverandering (klimaatadaptatie) en bevorderen van biodiversiteit. Eerdere winnaars waren o.a. de Duurzaamheidsdag op Scholen van SonenBreugelVerbindt, Buurtuin ’t Zand en “Bloemen hoef je niet te maaien (en je helpt de insecten)!” van Marko Lion en Cor Burger.

De jury

In de jury zitten de Maartje Roelofsen (de dochter van Frans Zaal), Luc Ross (voorzitter van de OVSB) en een jeugdgemeenteraadslid. De duurzaamheidsprijs is vernoemd naar de in 2016 overleden dorpsgenoot Frans Zaal, die als voorzitter van IVN en als raadslid voor de fractie PvdA-GroenLinks groot voorvechter was van een groen en duurzaam Son en Breugel.

De winnaar krijgt naast de Frans Zaal Bokaal, ook een bijpassend cadeau. Dit cadeau wordt gekozen in overleg met de winnaar(s).

Aanmelden en meer informatie

Kijk voor meer info en voor aanmelding op www.sonenbreugel.nl/duurzaamheidsprijs. Andere vragen over de duurzaamheidsprijs? Stuur ze naar duurzaam@sonenbreugel.nl.

De duurzaamheidsprijzen zijn onderdeel van de campagne “Wat we doen is groen!”, waarmee de gemeente samen met inwoners, maatschappelijke en commerciële partners stappen zet om de gezamenlijke duurzaamheidsdoelen te halen.