Search
Close this search box.

Witgoedregeling Son en Breugel groot succes

Wasmachine uit de witgoedregeling
Foto: Polina Tankilevitch CC0

Inwoners met een kleine beurs konden vanaf januari 2023 gebruik maken van de witgoedregeling via de gemeente Son en Breugel voor energiezuinig witgoed.

De gemeente had meerdere signalen gekregen vanuit het sociale domein dat deze groep behoefte had aan deze regeling. Via de regeling konden inwoners energiezuinig witgoed aanschaffen om hiermee hun energieverbruik en dus de energierekening te verlagen. Hier was veel animo voor.

Inwoners met een inkomen tot 120% bijstandsnorm konden gebruik maken van deze regeling. Iedereen die de energietoeslag heeft ontvangen ontving een brief. Er zijn 435 brieven verstuurd en er zijn 310 aanvragen gedaan. Zo’n 70% heeft dus gebruik gemaakt van de regeling. Dat maakt de regeling een succes. “Het is erg lastig om inwoners met een kleine beurs te bereiken, om ze concreet hulp te bieden. Daarom is het fantastisch om te zien dat zoveel mensen gebruik hebben gemaakt van deze regeling, die ook nog structureel de energielasten verlaagt.” aldus wethouder Steven Grevink.

Einde regeling 

Het budget is volledig benut. 18 inwoners visten achter het net. Omdat het een kwetsbare doelgroep betreft, zet de gemeente een coulanceregeling op. Zodat deze inwoners alsnog gebruik kunnen maken van de regeling en hun energierekening kunnen verlagen. De regeling is hiermee gesloten. Nieuwe aanvragen indienenvoor de witgoedregeling is niet meer mogelijk.