Zoek
Sluit dit zoekvak.

1 juli nieuwe datum voor oplevering grond onder Sint-Petrus’ Bandenkerk

Remco Heeren roept iedereen op zijn mening te geven over het MFA
Foto: Ons Son en Breugel

De gemeente haalt de druk van de ketel door de opleverdatum van de grond onder de Sint-Petrus’ Bandenkerk voor de tweede keer te verzetten.

Nu de sloop van de Sint-Petrus’ Bandenkerk stil is gelegd door de Omgevingsdienst Brabant-Noord, kan de opleveringsdatum van de grond op 20 februari niet gehaald worden. Bij de onderhandelingen voor de verkoop van de grond werd overeen gekomen dat er een boeteclausule opgenomen zou worden in het contract, wat zonder addendum een financiële strop zou zijn voor de Heilige Oda parochie. Eerder werd in een addendum al opgenomen dat de opleverdatum van 1 februari naar 20 februari verzet werd om een kerstviering in de Sonse kerk mogelijk te maken.

Volgens wethouder Kees Vortman was het voor beide partijen de meest verstandige en voor de hand liggende optie om de datum van oplevering te verzetten naar 1 juli. Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen zei vorige week al tegen de gemeenteraad dat de gemeente er niet op uit is om geld uit de zakken van de parochie te kloppen. Door het opschorten van de leveringsdatum kan de bezwarenprocedure tegen het stilleggen van de sloop, dat enkele weken in beslag kan nemen, doorlopen worden.

Één van die redenen voor het stilleggen van de sloop was de nog niet gerealiseerde vleermuistoren in park Vroonhoven, wat volgens de gemeente altijd als aanvullende maatregel door de provincie genoemd werd. Momenteel is de gemeente bezig met de procedure voor de bouwvergunning, maar verwacht niet voor 1 juli het bouwwerk te kunnen plaatsen. Wethouder Vortman verwacht dat “ergens deze zomer” de toren gebouwd kan worden.