Zoek
Sluit dit zoekvak.

112 dag bij de Stokland, een indrukwekkende dag

112 dag bij de Stokland, een indrukwekkende dag
Foto: Ons Son en Breugel

Vandaag kregen de leerlingen van basisschool de Stokland een speciale 112 les van echte hulpverleners. Dat is eventjes wat anders dan saaie lessen volgen.

Politie, ambulance, Veilig Verkeer Best, EHBO en brandweer verzamelden zich vanochtend vroeg bij basisschool de Stokland. Niet omdat er iets aan de hand was, maar om de kinderen een onvergetelijke 112 ervaring te geven. Twee ambulances, een politiebus, twee brandweerwagens en een vrachtwagen stonden paraat om de kinderen te leren hoe het is om dienstbaar te zijn.

De leuke voorlichtingsmiddel werd gebruikt om de diverse disciplines voor te stellen aan de kinderen. Kinderen leerden een verbandje aan te leggen bij de EHBO, kregen uitleg over wat de politie allemaal doet naast het boeven vangen, leerden dat een ambulance eigenlijk een ‘rijdende operatiekamer’ is, werd uitgelegd hoe gevaarlijk de dode hoek kan zijn bij vrachtwagens en mochten zij alles wat met het blussen van branden te maken had eventjes in de hand hebben.

Wil je meer foto’s zien? Klik op ‘fotoserie’ bovenaan de pagina om alle foto’s te bekijken.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play