Search
Close this search box.

16 maart onthulling gedichtenbordjes op Dommelbalkon

Dommelbalkon
Foto: Ons Son en Breugel

Op vrijdag 16 maart worden vanaf vier uur ’s middags de gedichtenbordjes voor het project Gedichten in ‘t groen officieel ‘onthuld’. Plaats van handeling: het Dommelbalkon in het Vroonhovenpark.

Omdat het eind van de Boekenweek (thema Natuur) dan in zicht is, acht de organisatie dit een uitgelezen moment om natuur en cultuur met elkaar te verbinden.

Gedichten in ’t groen is het project van fraai vormgegeven bordjes met poëzie op de mooiste plekjes in ons dorp. Inwoners van twaalf jaar en ouder konden hiervoor in januari gedichten insturen. Een deskundige jury beoordeelde alle inzendingen anoniem en koos uiteindelijk acht gedichten uit.

De acht staanders van prachtig uitgevoerd cortènstaal, alle voorzien van een aluminium tekstbord met gedicht, hebben op die dag hun eigen mooie plekje rondom Dommel of Groote Beek gevonden. De dichters Loekie Devlaeminck, Thea Gartz, Jos Lombarts, Stan Mooij, Arend Okken, Arjen Strik, Ed van der Woude en Len van der Zalm dragen bij deze officiële gelegenheid hun poëtische regels met een korte toelichting voor.

Treurwilg

Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen verricht samen met projectleider Bernadette van Loon de officiële ‘onthulling’ onder de treurwilg, daar waar Groote Beek en Dommel in elkaar vloeien.

Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Het ligt in de bedoeling het aantal bordjes in de nabije toekomst uit te breiden.