Search
Close this search box.

17 september, Son en Breugel herdenkt

17 september, Son en Breugel herdenkt
Foto: Ons Son en Breugel

Bij het oorlogsmonument aan de Europalaan werd vandaag stilgestaan bij 73 jaar vrijheid in Son en Breugel.

17 september 1944 sprongen duizenden geallieerden soldaten uit het vliegtuig boven Sonniuswijk om Nederland te bevrijden van de ijzeren greep van het nationaalsocialisme van Duitsland. Deze dag staat al 73 jaar centraal in de vrijheid van Son en Breugel en wordt ieder jaar herdacht.

Onder grote belangstelling van jong en oud, veteraan en burger, werd ook dit jaar de bevrijding van Son en Breugel herdacht bij het standbeeld van de 101ste Airborne parachutist aan de Europalaan. Burgemeester Hans Gaillard vond het fijn om te zien dat een breed publiek stil wil staan bij de vrijheid die wij nu mogen genieten dankzij de soldaten die hun leven in de waagschaal hebben gezet.

Een groot aantal veteranen woonden de herdenking bij. Zo ook veteranen op leeftijd die zich gelukkig mogen prijzen dat zij de tweede wereldoorlog overleefd hebben en in dusdanig goede gezondheid zijn dat zij de herdenking bij kunnen wonen. Onder begeleiding van oude leger voegtuigen en een stoet aan beveiligers kwamen zij per bus aan, om na afloop weer te vertrekken voor de volgende ceremonie.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play