Zoek
Sluit dit zoekvak.

1,8% van de geboren kinderen in Son en Breugel uit eenoudergezin

1,8% van de geboren kinderen in Son en Breugel uit eenoudergezin
Foto: Pixabay CC0

CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) bracht vandaag naar buiten dat één op de tien baby’s die geboren worden in Nederland uit een eenoudergezin komen.

In 2017 werden 15.000 baby’s geboren bij een alleenstaande moeder, dit is 9 procent van alle levend geboren kinderen. In 2010 was dat nog dat ruim 7,5 procent en in 2000 ging het om 6 procent. In 2010 kwam 58 procent van de pasgeboren baby’s terecht in een huishouden van een gehuwd paar en dat is in 2017 gedaald naar 55 procent. Son en Breugel zit met 1,8% geboren kinderen in een eenoudergezin ver onder het landelijk gemiddelde.

Daarnaast onderzocht het CBS hoeveel procent van de moeders met pasgeboren kinderen getrouwd is. Het verschilt per gemeente hoe vaak moeders van pasgeboren kinderen getrouwd zijn. In Urk en Staphorst was dit bij meer dan 95 procent van de moeders het geval. In Heerlen, Boxmeer en Rijnwaarden ligt dit percentage rond 40. Hiermee behoren ze tot de gemeenten waar trouwen voor de geboorte van een kind het minst gebruikelijk is. In Son en Breugel is 56,4% van de moeders met pasgeboren kinderen getrouwd.