23-jarige man uit Son en Breugel krijgt taakstraf na afbranden school

De motorkap van de brandweerwagen van brandweer Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Spelenderwijs een brandende lucifer in een openstaande kliko schieten levert een 23-jarige man uit Son en Breugel een taakstraf op van 120 uur. Als gevolg van zijn actie brandde basisschool Onder De Wieken in Eindhoven volledig uit.

Toen de container begon te roken, heeft de 23-jarige Piet V. geprobeerd om de container om te kiepen en het vuur uit te stampen. Dat verklaarde hij voor de rechter. Toen hij geen rook meer zag, vertrok hij. Het Openbaar Ministerie zag het afschieten van de lucifer in de container als oorzaak van de verwoestende brand. De verdachte werd verweten er niet alles aan te hebben gedaan om de brand te voorkomen.

De rokende container werd omgegooid naast een houten paneel in plaats van midden op het schoolplein op veilige afstand. Ook verliet de man de locatie zonder er verzekerd van te zijn dat het vuur helemaal uit was. De rechtbank vond dan ook dat de school door de acties van de 23-jarige man afbrandde.

Inmiddels is de man opgenomen geweest bij de crisisopvang en in behandeling bij het GGzE voor psychische klachten. De man werkt mee aan zijn behandeling en heeft in de periode sinds de brand een positieve proceshouding getoond. De rechtbank heeft hierdoor in de strafbepaling rekening gehouden en viel uit op 120 uur taakstraf.

10 juni 2017 rukte de brandweer met vele voertuigen uit naar basisschool Onder De Wieken. De school midden in de Achtse Barrier was echter niet meer te redden.

Post article

Post article