Search
Close this search box.

23 kandidaten hebben zich aangemeld om burgemeester te worden

De raadzaal in het gemeentehuis
Foto: Ons Son en Breugel

Maar liefst 23 mensen uit de politiek en daarbuiten zijn geïnteresseerd in de race om burgemeester van Son en Breugel te worden.

9 november was de laatste dag dat er gesolliciteerd kon worden op de vacature voor burgemeester van Son en Breugel. De sollicitanten konden zich melden bij de commissaris van de Koning van de provincie Noord Brabant, Ina Adema. Vandaag heeft zij gedeeld hoeveel mensen er precies gesolliciteerd hebben op de functie.

In totaal zijn er 23 mensen geïnteresseerd in het burgemeesterschap in Son en Breugel. Van deze 23 personen zijn er zeventien man en zes vrouw. Twaalf van de sollicitanten zijn bekend met politiek bestuur, zoals een oud-burgemeester, wethouders of overige functie binnen de politiek en overheid. Elf komen uit de ‘particuliere sector of vrije beroepen’.

Volgens de profielschets die opgesteld is voor de functie is er geen voorkeur voor man of vrouw of politieke ervaring. De komende tijd zal in het teken staan van gesprekken met de sollicitanten. In februari 2023 wordt een voordracht voor de definitieve kandidaat verwacht.